Zöldséges lencsefőzelék

2012-09-22
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:10 p
  • Elkészítés: 1:25 p

Én nagyon szeretem a lencsefőzeléket és szerintem sokan vagyunk ezen a véleményen. Legutóbb néhány dologgal felturbóztam a főzeléket és ízlett mindenkinek.

A lencsét érdemes 1 nappal előtte beáztatni.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Lencse
  • 1 db Sárgarépa
  • 15 dkg Krumpli
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2 evőkanál Olaj
  • 2 evőkanál Paradicsompüré
  • 1 evőkanál Zöldfűszerkeverék

1. lépés

A hagymát felvágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a lencsét az áztatólével együtt és a kockára vágott répát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd sóval és zöldfűszerkeverékkel ízesítjük.

2. lépés

Körülbelül 45 percig hagyjuk rotyogni a tűzön. Ezután a lencséhez adjuk a felkockázott krumplit és további 15-20 percig főzzük tovább.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 497 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lencsefőzelék sült hússal

  • Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel

  • Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal

  • Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

  • Töltött cukkini

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    581 kcal
  • Összes Zsír

    15 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    84,6 g
  • Cukor

    8,4 g
  • Fehérje

    29,2 g