Zöldséges lencsefőzelék
2012-09-22- Típus: Keményítő nap, Lencsefőzelékek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:10 p
- Elkészítés: 1:25 p
Én nagyon szeretem a lencsefőzeléket és szerintem sokan vagyunk ezen a véleményen. Legutóbb néhány dologgal felturbóztam a főzeléket és ízlett mindenkinek.
A lencsét érdemes 1 nappal előtte beáztatni.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Lencse
- 1 db Sárgarépa
- 15 dkg Krumpli
- 1 db Vöröshagyma
- 2 evőkanál Olaj
- 2 evőkanál Paradicsompüré
- 1 evőkanál Zöldfűszerkeverék
- Só
1. lépés
A hagymát felvágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a lencsét az áztatólével együtt és a kockára vágott répát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, majd sóval és zöldfűszerkeverékkel ízesítjük.
2. lépés
Körülbelül 45 percig hagyjuk rotyogni a tűzön. Ezután a lencséhez adjuk a felkockázott krumplit és további 15-20 percig főzzük tovább.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
6 242 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
581 kcal -
Összes Zsír
15 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
84,6 g -
Cukor
8,4 g -
Fehérje
29,2 g