Lencsefőzelék sült hússal

2016-09-14
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A lencse sokaknak téli étel, de nem csak télen és újévkor lehet enni.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg Lencse
  • 1 db Vöröshagyma
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 1 tk Ételízesítő (ízlés szerint)
  • 1 tk Pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)
  • 3 db Babérlevél
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 db Chilipaprika (ízlés szerint)
  • 1 ek Liszt
  • 1 tk Mustár
  • 400 g Sertéstarja
  • 1 db Citrom (leve kell)
  • 1 ek Tejföl
  • 1 tk Chiliszósz (ízlés szerint)
  • 1 ek Olaj

1. lépés

A lencsét néhány órára beáztatom, majd az apróra vágott vöröshagymával és a fokhagymával felteszem főni.

2. lépés

Beleteszem a babérlevelet és a chilit, megszórom vegetával és borssal.

3. lépés

Közben a tarját sózom, borsozom, kevés olajon megsütöm.

4. lépés

Ha megpuhult a lencse, pirospaprikát, lisztet, s mustárt adok hozzá, és belecsavarom a citrom levét. Teszek bele tejfölt is, s elkeverem.

5. lépés

Tálaláskor ráteszem a tarját, meglocsolom a zsírjával és chiliszósszal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 070 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel

  • Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal

  • Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

  • Lencsefőzelék recept

  • Zöldséges lencsefőzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1244,6 kcal
  • Zsír

    53,4 g
  • Koleszterin

    146,4 mg
  • Szénhidrát

    122,5 g
  • Cukor

    12,2 g
  • Fehérje

    74 g