Lencsefőzelék recept

2012-10-26
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ezt a lencsefőzelék receptet még az unokatestvéremtől kaptam. Ő így szokta elkészíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Lencse
  • 1 db kisebb Vöröshagyma
  • 2 evőkanál Olaj
  • 2 dkg Liszt
  • 1 db Babérlevél
  • Kevés Cukor
  • Ecet

1. lépés

A már korábban beáztatott lencsét babérleveles-sós vízben feltesszük főni.

2. lépés

Egy másik edényben lisztből és olajból világos rántást készítünk, hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát is, majd felengedjük egy kevés vízzel. Ha már a lencse megfőtt, hozzáadjuk a hagymás-rántást.

3. lépés

Felforraljuk a lencsét és ha mindent jól csináltunk, akkor elkezd besűrűsödni és főzelék állagúvá válni. Ha ezt elértük, akkor cukorral és ecettel ízesítjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 014 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lencsefőzelék sült hússal

  • Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel

  • Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal

  • Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

  • Zöldséges lencsefőzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    619 kcal
  • Összes Zsír

    15,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    87,4 g
  • Cukor

    5,1 g
  • Fehérje

    33,7 g