Lencsefőzelék recept
2012-10-26- Típus: Lencsefőzelékek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ezt a lencsefőzelék receptet még az unokatestvéremtől kaptam. Ő így szokta elkészíteni.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Lencse
- 1 db kisebb Vöröshagyma
- 2 evőkanál Olaj
- 2 dkg Liszt
- 1 db Babérlevél
- Kevés Cukor
- Ecet
- Só
1. lépés
A már korábban beáztatott lencsét babérleveles-sós vízben feltesszük főni.
2. lépés
Egy másik edényben lisztből és olajból világos rántást készítünk, hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát is, majd felengedjük egy kevés vízzel. Ha már a lencse megfőtt, hozzáadjuk a hagymás-rántást.
3. lépés
Felforraljuk a lencsét és ha mindent jól csináltunk, akkor elkezd besűrűsödni és főzelék állagúvá válni. Ha ezt elértük, akkor cukorral és ecettel ízesítjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 532 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
619 kcal -
Összes Zsír
15,1 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
87,4 g -
Cukor
5,1 g -
Fehérje
33,7 g