Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal

2014-11-25
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 55 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Bár nincs Újév, azért megkísérthetjük a szerencsénket, hátha nem csak szépek, de gazdagok is leszünk ettől a lencsefőzeléktől.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg oldalas (sertés)
  • 3 bögre lencse
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • só (ízlés szerint)
  • egész fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál ecet
  • 0.5 db citrom
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 2 db chilipaprika

1. Lépés

A lencsét beáztatom előző este.

2. Lépés

Másnap a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát, s az egész fekete borsot.

3. Lépés

A több darabra vágott oldalast vízzel feleresztem, felteszem főni lassú tűzön. Kb. 55-60 perc elteltével villával megszúrom, ha megpuhult, elzárom a tűzhelyt.

4. Lépés

Az oldalas levét a lencséhez adom. Mikor a lencse már puha, behabarom lisztes, paprikás tejföllel. Öntök bele ecetet, s tejet, facsarok bele citromot, kanalazok bele mustárt. Összekeverem, felrottyantom.

5. Lépés

Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, teszek rá két darab oldalast, kanalazok rá tejfölt, s díszítem egy chilipaprikával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 570 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lencsefőzelék sült hússal

  • Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel

  • Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

  • Lencsefőzelék recept

  • Zöldséges lencsefőzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    914 kcal
  • Zsír

    12 g
  • Koleszterin

    76 mg
  • Szénhidrát

    127 g
  • Cukor

    6,1 g
  • Fehérje

    74,9 g