Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

2013-12-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 55 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Milyen finom is tud lenni egy jó lencsefőzelék! Nagyon szeretem. Jó nagy csülökkel készítettem el.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg füstölt csülök
  • 40 dkg lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 3 db babérlevél
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál ecet
  • 0.5 db citrom
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

1. lépés

A lencsét beáztatom legalább fél nappal a főzés előtt.

2. lépés

A csülköt vízzel feleresztem, felteszem főni, időnként megfordítom. Kb. 50 perc elteltével villával megszúrom, ha a kellő puhaságot elérem, lezárom.

3. lépés

Közben a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet. Amikor a csülök már megfőtt, a levét a lencséhez adom. Szórok bele borsot.

4. lépés

A hagymát, fokhagymát aprítom, olajon megdinsztelem, adok hozzá lisztet, rántást készítek. Megszórom paprikával.

5. lépés

Amikor a lencse már puha, hozzáadom a rántást, öntök bele ecetet s tejet, facsarok bele citromot, nyomok bele mustárt, összeforralom.

6. lépés

Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, vágok rá a csülökből, s kanalazok rá tejfölt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 245 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lencsefőzelék sült hússal

  • Lencsefőzelék vörösboros-gombás marhaszelettel

  • Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal

  • Lencsefőzelék recept

  • Zöldséges lencsefőzelék

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    826 kcal
  • Zsír

    37,9 g
  • Koleszterin

    89 mg
  • Szénhidrát

    71,4 g
  • Cukor

    6,9 g
  • Fehérje

    48,5 g