Tejfölös lencsefőzelék csülökkel
2013-12-08- Típus: Lencsefőzelékek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 55 perc
- Elkészítés: 60 perc
Milyen finom is tud lenni egy jó lencsefőzelék! Nagyon szeretem. Jó nagy csülökkel készítettem el.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg füstölt csülök
- 40 dkg lencse
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 3 db babérlevél
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
- 1 teáskanál ecet
- 0.5 db citrom
- 1 teáskanál mustár
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
1. lépés
A lencsét beáztatom legalább fél nappal a főzés előtt.
2. lépés
A csülköt vízzel feleresztem, felteszem főni, időnként megfordítom. Kb. 50 perc elteltével villával megszúrom, ha a kellő puhaságot elérem, lezárom.
3. lépés
Közben a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet. Amikor a csülök már megfőtt, a levét a lencséhez adom. Szórok bele borsot.
4. lépés
A hagymát, fokhagymát aprítom, olajon megdinsztelem, adok hozzá lisztet, rántást készítek. Megszórom paprikával.
5. lépés
Amikor a lencse már puha, hozzáadom a rántást, öntök bele ecetet s tejet, facsarok bele citromot, nyomok bele mustárt, összeforralom.
6. lépés
Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, vágok rá a csülökből, s kanalazok rá tejfölt.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 245 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
826 kcal -
Zsír
37,9 g -
Koleszterin
89 mg -
Szénhidrát
71,4 g -
Cukor
6,9 g -
Fehérje
48,5 g