Holland parasztomlett
2014-01-24- Típus: Omlett receptek
- Nemzetiség: Holland
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Omlett Holland módra. Nagyon finom, telítő étel, főételnek is kiváló. Próbáljátok ki!
Ezeket szerezd be:
- 3 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db kisebb póréhagyma
- 1 db újhagyma (zöldjével)
- 1 szelet szalonna
- 1 szelet sonka (szendvics)
- 1 db paradicsom
- 6 db koktélparadicsom
- 0.5 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 szelet sajt
- 1 evőkanál vaj
- 3 db tojás
- 1 dl tej
- étolaj
- 2 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt pirospaprika
1. Lépés
A burgonyát megpucolom, s felszeletelem, a hagymákat, s a petrezselymet aprítom, a szalonnát és a sonkát kockára vágom. A tojást felverem, öntök bele tejet. A sajtot lereszelem. A paradicsomot szeletelem, a paprikákat karikára vágom.
2. Lépés
Egy serpenyőben kevés olajon és vajon a hagymákat, a szalonnát és a sonkát megpirítom, hozzáadom a krumplit, a paradicsomot, a paprikákat, lefedem, megsütöm.
3. Lépés
Meghintem a reszelt sajttal és a petrezselyemmel, ráöntöm a tojást, megsütöm.
4. Lépés
Tálaláskor szórok még rá reszelt sajtot, petrezselymet, s teszek rá koktélparadicsomot.
TIPP: Fejes salátát ajánlok mellé. A dresszinghez citromlevet, sót, borsot, cukrot, olívaolajat használok. Aki akar, tehet rá még tejfölt is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 133 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
654 kcal -
Zsír
28,6 g -
Koleszterin
289 mg -
Szénhidrát
76,8 g -
Cukor
19,7 g -
Fehérje
27,7 g