Fordított meggyes torta
2013-02-20- Típus: Fordított süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Van kedvünk egy kis bukfenchez? Ennek a tortának mindenképpen jót tesz egy kis fordulat. A meggy helyettesíthető más befőttel, én körtével is szoktam készíteni, illetve barackkal.
Ezeket szerezd be:
- 2 üveg meggybefőtt (magozva)
- 2-3 evőkanál háztartási keksz
- 200 g porcukor
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 100 g darált dió
- 250 g margarin
1. lépés
A sütőt melegítsük elő 170°C-ra. Egy tortaformát vajazzunk ki jó vastagon, majd ráterítünk egy sütőpapírt, azt szintén jól megkenjük vajjal. (Talán érdemesebb szilikonos sütőpapírt használni.) A maradék vajat a lapra reszeljük, majd rászórjuk a kekszben megforgatott meggyet.
2. lépés
A tojásokat különválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A sárgáját összekeverjük a cukorral, a liszttel, a kakaóporral, a keksszel, a dióval, majd óvatos mozdulattal hozzáforgatjuk a fehérjehabot. Az egész tésztát finoman a meggyekre öntjük. Ezután berakjuk a sütőbe és 20-25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Amikor kivesszük a sütőből, még melegen ráfordítjuk egy nagy tálcára a süteményt, leszórjuk porcukorral, majd azonnal tálaljuk.
Értékelések
(3 / 5)
2 személy értékelt
5 634 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
696 kcal -
Zsír
7.7g -
Szénhidrát
57.9g -
Fehérje
11.3g