Cheddar sajtos rakott karfiol recept

2012-05-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 12 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 42 perc

A karfiol finom roppanós zöldség, amiben sok a vitamin is.

Ezeket szerezd be:

  • 1 fej karfiol
  • 1 pohár tejföl
  • 30 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1/2 csésze zsemlemorzsa
  • 4-5 apróra vágott paprika
  • 2 nagy vöröshagyma

1. Lépés

Vágjuk fel a karfiolt virágjaira, majd tegyük fel egy lábasban a vízzel és egy fél evőkanál sóval főni. Várjuk meg míg a karfiol puha lesz. Nem kell teljesen, elég, ha félig meddig kész, ha már egy villát bele tudunk szúrni, akkor jó.

2. Lépés

Keverjük össze a tejfölt, a cheddar sajtot (vagy más sajtot), a zsemlemorzsát, a borsot, a hagymát, a paprikát és még egy csipet sót. Rakjuk bele végül a karfiolt is, de vigyázzunk, ne tőrjük össze!

3. Lépés

180°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig süssük. Tálaláskor megszórhatjuk egy kis plusz reszelt sajttal.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 537 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kolbászos-sajtos rakott karfiol

  • Tojásos sajtos karfiol

  • Sült tök

  • Tepsis karalábé

  • Fokhagymás-paprikás karfiol

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    210,6
  • Összes zsír

    15,7 g
  • Szénhidrát

    9,3 g
  • Fehérje

    9,7 g