Fehérboros hurka és kolbász savanyú káposztával

2014-01-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

A hurkát és a kolbászt fehérborral locsoltam és baconos-hagymás krumplival, valamint savanyított káposztával együtt sütöttem meg.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kolbász
  • 1 db májas hurka
  • 1 db véres hurka
  • 3 db nagyobb krumpli
  • libazsír
  • 3 szelet bacon
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 1-2 db chilipaprika
  • 4 gerezd fokhagyma (chilis olívaolajba eltett)
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • köménymag (ízlés szerint)
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 dl fehérbor
  • 2 szál petrezselyem

1. lépés

A krumplit héjában előfőzöm, megpucolom, s egy zsírral kikent serpenyőbe karikázom, sózom, borsozom.

2. lépés

Rászórom az aprított hagymát, s a kockára vágott bacont.

3. lépés

A hurkákat és a kolbászt körberakom, villával megszurkálom, középre pedig a kifacsart káposzta kerül, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, fokhagymát és egy chilit, s egy kevés zsírt.

4. lépés

180 °C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 20 percig sütöm.

5. lépés

Majd a káposztára locsolok fehérbort, átállítom alsó-felső grillre, s 200 °C fokon tovább sütöm.

6. lépés

Újabb 20 perc elteltével locsolok rá megint bort, ezúttal a disznóságokra is, s további legalább 15 percig sütöm.

7. lépés

Tálalok. A krumplira szórok vagdalt petrezselymet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 973 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon

  • Hurka és kolbász kakukkfüves-rozmaringos krumplival

  • Véres hurka lilahagymás-szalonnás krumplival

  • Hurka és kolbász baconos krumplival

  • Sült kolbász krumpliágyon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    969 kcal
  • Zsír

    54,3 g
  • Koleszterin

    163 mg
  • Szénhidrát

    68,7 g
  • Cukor

    6,8 g
  • Fehérje

    41,3 g