Fehérboros hurka és kolbász savanyú káposztával
2014-01-06- Típus: Disznótoros receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:5 p
A hurkát és a kolbászt fehérborral locsoltam és baconos-hagymás krumplival, valamint savanyított káposztával együtt sütöttem meg.
Ezeket szerezd be:
- 1 db kolbász
- 1 db májas hurka
- 1 db véres hurka
- 3 db nagyobb krumpli
- libazsír
- 3 szelet bacon
- 0.5 db vöröshagyma
- 25 dkg savanyú káposzta
- 1-2 db chilipaprika
- 4 gerezd fokhagyma (chilis olívaolajba eltett)
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- köménymag (ízlés szerint)
- 2-3 db babérlevél
- 1 dl fehérbor
- 2 szál petrezselyem
1. lépés
A krumplit héjában előfőzöm, megpucolom, s egy zsírral kikent serpenyőbe karikázom, sózom, borsozom.
2. lépés
Rászórom az aprított hagymát, s a kockára vágott bacont.
3. lépés
A hurkákat és a kolbászt körberakom, villával megszurkálom, középre pedig a kifacsart káposzta kerül, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, fokhagymát és egy chilit, s egy kevés zsírt.
4. lépés
180 °C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 20 percig sütöm.
5. lépés
Majd a káposztára locsolok fehérbort, átállítom alsó-felső grillre, s 200 °C fokon tovább sütöm.
6. lépés
Újabb 20 perc elteltével locsolok rá megint bort, ezúttal a disznóságokra is, s további legalább 15 percig sütöm.
7. lépés
Tálalok. A krumplira szórok vagdalt petrezselymet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 696 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
969 kcal -
Zsír
54,3 g -
Koleszterin
163 mg -
Szénhidrát
68,7 g -
Cukor
6,8 g -
Fehérje
41,3 g