Hurka és kolbász kakukkfüves-rozmaringos krumplival

2014-09-03
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Bár nem kifejezetten nyári étel, de finom, s szeretem, imádom.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db májas hurka
  • 1 db véres hurka
  • 1 db sütnivaló kolbász
  • 4 db krumpli
  • 1 bögre savanyított káposzta
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • rozmaring (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt köménymag (ízlés szerint)

1. Lépés

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom.

2. Lépés

Egy serpenyőbe, melybe olívaolajat locsoltam, beleszeletelem, sózom, borsozom, teszek rá kakukkfüvet és rozmaringot, ráhelyezem körbe a villával megszurkált hurkákat és kolbászt.

3. Lépés

A közepébe rakom a káposztát, sózom, borsozom, s megszórom köménymaggal. Locsolok rá olívaolajat. Beteszem a 180 °C fokra (hőlégkeverésen) előmelegített sütőbe.

4. Lépés

Amikor az egyik oldala megsült, megfordítom a hurkákat és a kolbászt, s locsolok rájuk és a káposztára fehérbort.

5. Lépés

Készre sütöm, majd tálalom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 666 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon

  • Véres hurka lilahagymás-szalonnás krumplival

  • Hurka és kolbász baconos krumplival

  • Fehérboros hurka és kolbász savanyú káposztával

  • Sült kolbász krumpliágyon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1337 kcal
  • Zsír

    76,8 g
  • Koleszterin

    254 mg
  • Szénhidrát

    96 g
  • Cukor

    9,2 g
  • Fehérje

    54 g