Hurka és kolbász kakukkfüves-rozmaringos krumplival
2014-09-03- Típus: Disznótoros receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 55 perc
Bár nem kifejezetten nyári étel, de finom, s szeretem, imádom.
Ezeket szerezd be:
- 1 db májas hurka
- 1 db véres hurka
- 1 db sütnivaló kolbász
- 4 db krumpli
- 1 bögre savanyított káposzta
- kakukkfű (ízlés szerint)
- rozmaring (ízlés szerint)
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- őrölt köménymag (ízlés szerint)
1. Lépés
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom.
2. Lépés
Egy serpenyőbe, melybe olívaolajat locsoltam, beleszeletelem, sózom, borsozom, teszek rá kakukkfüvet és rozmaringot, ráhelyezem körbe a villával megszurkált hurkákat és kolbászt.
3. Lépés
A közepébe rakom a káposztát, sózom, borsozom, s megszórom köménymaggal. Locsolok rá olívaolajat. Beteszem a 180 °C fokra (hőlégkeverésen) előmelegített sütőbe.
4. Lépés
Amikor az egyik oldala megsült, megfordítom a hurkákat és a kolbászt, s locsolok rájuk és a káposztára fehérbort.
5. Lépés
Készre sütöm, majd tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 471 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1337 kcal -
Zsír
76,8 g -
Koleszterin
254 mg -
Szénhidrát
96 g -
Cukor
9,2 g -
Fehérje
54 g