Véres hurka lilahagymás-szalonnás krumplival

2014-07-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Bár ez inkább téli jellegű étel, de a mai időjárás mellett, amikor hol kánikula van, hol pedig fázik az emberfia, a hűvösebb napokon jól eshet ez a finomság.

Ezeket szerezd be:

  • 3 db véreshurka
  • 4 db nagyobb krumpli
  • 80 g füstölt szalonna
  • 1 db lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 bögrényi savanyított fehérkáposzta
  • 0.5 db alma
  • olívaolaj
  • 0.5 dl fehérbor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • őrölt kömény (ízlés szerint)

1. Lépés

A krumplit héjában megfőzöm.

2. Lépés

Majd megpucolom és egy nyél nélküli serpenyő felébe, melybe kevés olajat locsoltam, beleszeletelem.

3. Lépés

Ráteszem a kockázott szalonnát, az aprított fokhagymát, s a felkarikázott lila- és póréhagymát. Sózom, borsozom, s szórok rá fokhagyma-petrezselyem fűszerkeveréket.

4. Lépés

A serpenyő másik felébe teszem (lé nélkül) a savanyított káposztát, ráteszem a szeletelt almát, borsozom, megszórom a köménnyel, s locsolok rá kevés bort.

5. Lépés

Végül ráteszem a mindkét oldalon villával megszurkált hurkákat. Locsolok rá kevés olajat és 180 ºC fokon előmelegített sütőben megsütöm.

6. Lépés

Félidőben a hurkákat megfordítom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 627 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon

  • Hurka és kolbász kakukkfüves-rozmaringos krumplival

  • Hurka és kolbász baconos krumplival

  • Fehérboros hurka és kolbász savanyú káposztával

  • Sült kolbász krumpliágyon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    890 kcal
  • Zsír

    38,4 g
  • Koleszterin

    44 mg
  • Szénhidrát

    98 g
  • Cukor

    12,2 g
  • Fehérje

    33,6 g