Sült kolbász krumpliágyon

2013-12-31
Sült kolbász krumpliágyon
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A fagyasztómban volt még kolbász, így hát kiengedtem és krumpliágyon megsütöttem. Nagyon finom lett!

Ezeket szerezd be:

  • 3 db kolbász
  • 6 db krumpli
  • libazsír
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyespaprika

1. lépés

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, s belekarikázom egy serpenyőbe, melybe zsírt tettem.

2. lépés

Minden réteget fűszerezek. Ráteszem a kolbászokat, villával megszurkálom. Közé, mellé szeletelem a paradicsomot és a kettévágott paprikát.

3. lépés

A zöldségeket is megsózom, teszek rá egy kevés zsírt, s beteszem a sütőbe. Megsütöm.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,665 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon

    Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon

  • Hurka és kolbász kakukkfűves-rozmaringos krumplival

    Hurka és kolbász kakukkfüves-rozmaringos krumplival

  • Véreshurka lilahagymás-szalonnás krumplival

    Véres hurka lilahagymás-szalonnás krumplival

  • Hurka és kolbász baconos krumplival

    Hurka és kolbász baconos krumplival

  • Fehérboros hurka és kolbász savanyú káposztával

    Fehérboros hurka és kolbász savanyú káposztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    809 kcal
  • Zsír

    35,4 g
  • Koleszterin

    88 mg
  • Szénhidrát

    93,7 g
  • Cukor

    6,2 g
  • Fehérje

    30,6 g