Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon

2015-03-04
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:15 p

Ez az étel a körítést illetően egy kicsit eltér a szokásos tálalástól.

Ezeket szerezd be:

  • 35 dkg kolbász (sütnivaló házias csípős)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg savanyított káposzta (vecsési)
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 0.5 db kisebb sütőtök
  • olaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • köménymag (ízlés szerint)
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl fehérbor

1. Lépés

Pucolás után a krumplit hasábokra, a sütőtököt kockára vágom, a szalonnát kettészelem, bevagdosom.

2. Lépés

Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, elrendezem rajta a káposztát. Teszek rá háromba tépett babérlevelet, megszórom borssal és köménnyel. Rárakom a mindkét oldalán villával megszurkált kolbászokat, s a szalonna-szeleteket. Körberakom a krumplival és a tökkel. Berakom a 180 °C fokra (hőlégkeverés) előmelegített sütőbe.

3. Lépés

30 perc elteltével a kolbász és a zöldségeket megfordítom, majd tovább sütöm. 20 perc elteltével a káposztára öntök bort, s grillfokozaton még tízpercig sütöm.

3. Lépés

Tálaláskor teszek a tányérra káposztát, rá egy félbevágott kolbászt, egy szalonnát, s köré zöldségeket.

TIPP: Fehérbort ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 028 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hurka és kolbász kakukkfüves-rozmaringos krumplival

  • Véres hurka lilahagymás-szalonnás krumplival

  • Hurka és kolbász baconos krumplival

  • Fehérboros hurka és kolbász savanyú káposztával

  • Sült kolbász krumpliágyon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1220 kcal
  • Zsír

    67,9 g
  • Koleszterin

    175 mg
  • Szénhidrát

    90,3 g
  • Cukor

    23,6 g
  • Fehérje

    52,8 g