Hurka és kolbász baconos krumplival

2014-03-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:20 p
  • Elkészítés: 1:40 p

A jó kis disznótoros, de szeretem is azt. A hurka és a kolbász mellé baconos krumplikat sütöttem. Ha tudnátok, milyen finomat lakmároztam! :)

Ezeket szerezd be:

  • 2 db kolbász
  • 2 db májas hurka
  • 2 db véres hurka
  • 7 db nagyobb újkrumpli
  • 7 szelet bacon
  • libazsír
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A hurkát és kolbászt egy tepsibe rakom, villával megszurkálom, bekenem libazsírral.

2. Lépés

A sütőben mindkét oldalán 180 °C fokon megsütöm (kb 2×30 perc), a végén grillezem.

3. Lépés

A krumplikat alaposan megpucolom, félig megfőzöm, sózom, borsozom, majd betekerem egy szelet baconszalonnába.

4. Lépés

Amikor a hurkák, kolbászok megsültek, a zsírjába berakom őket és szépen megsütöm. (Lehet persze ezt egyszerre is csinálni, de a nagyobbik tepsim foglalt volt.)

TIPP: Ecetes paprikát egyetek mellé, ha pedig kiszáradtok, akkor sörrel vagy vörösborral öblítsétek le. :)

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

616 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon

  • Hurka és kolbász kakukkfüves-rozmaringos krumplival

  • Véres hurka lilahagymás-szalonnás krumplival

  • Fehérboros hurka és kolbász savanyú káposztával

  • Sült kolbász krumpliágyon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1080 kcal
  • Zsír

    60,5 g
  • Koleszterin

    197 mg
  • Szénhidrát

    83,9 g
  • Cukor

    4,3 g
  • Fehérje

    47 g