Fehérboros hagymaleves reszelt sajttal

2013-11-29
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A hagymaleves újhagymával, medvehagymával, fehérborral készítettem el, reszelt sajttal szórtam meg.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 2 szál újhagyma (zöldjével)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 levél medvehagyma
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 db chilipaprika
  • petrezselyem
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • gouda sajt
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál csülök zsírja (csülök darabkákkal)

1. lépés

A zöldségeket megpucolom, a hagymát, újhagymát karikára, a krumplit kockára vágom, a zöldjét és a medvehagymát szeletelem, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.

2. lépés

A csülök zsírját (csülök darabkákkal) egy edénybe teszem, ezen megdinsztelem a hagymát, az újhagyma fehérjét, a medvehagyma szárát.

3. lépés

Feleresztem vízzel, belemorzsolom a húsleves kockát, fűszerezem. Amikor már a krumpli is megpuhult, beleteszem az újhagyma zöldjét, a medvehagymát, öntök bele bort. Elzárom.

4. lépés

Tálalunk. A tányérba merünk levest, szórunk rá sajtot, és díszítjük medvehagymával, chilipaprikával, petrezselyemcsúccsal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

772 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tejszínes hagymaleves

  • Medvehagyma-krémleves sült baconnal és gombával

  • Tejszínes-chilis-medvehagymás hagymaleves

  • Tejfölös medvehagymaleves

  • Öthagymaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    402 kcal
  • Zsír

    13,7 g
  • Koleszterin

    32 mg
  • Szénhidrát

    59,3 g
  • Cukor

    5,8 g
  • Fehérje

    11,9 g