Fehérboros hagymaleves reszelt sajttal
2013-11-29- Típus: Hagymalevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A hagymaleves újhagymával, medvehagymával, fehérborral készítettem el, reszelt sajttal szórtam meg.
Ezeket szerezd be:
- 1 db nagy vöröshagyma
- 2 szál újhagyma (zöldjével)
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 levél medvehagyma
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 db chilipaprika
- petrezselyem
- 1 db marhahúsleves-kocka
- gouda sajt
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- 1 evőkanál csülök zsírja (csülök darabkákkal)
1. lépés
A zöldségeket megpucolom, a hagymát, újhagymát karikára, a krumplit kockára vágom, a zöldjét és a medvehagymát szeletelem, a fokhagymát és a petrezselymet aprítom. A sajtot lereszelem.
2. lépés
A csülök zsírját (csülök darabkákkal) egy edénybe teszem, ezen megdinsztelem a hagymát, az újhagyma fehérjét, a medvehagyma szárát.
3. lépés
Feleresztem vízzel, belemorzsolom a húsleves kockát, fűszerezem. Amikor már a krumpli is megpuhult, beleteszem az újhagyma zöldjét, a medvehagymát, öntök bele bort. Elzárom.
4. lépés
Tálalunk. A tányérba merünk levest, szórunk rá sajtot, és díszítjük medvehagymával, chilipaprikával, petrezselyemcsúccsal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 044 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
402 kcal -
Zsír
13,7 g -
Koleszterin
32 mg -
Szénhidrát
59,3 g -
Cukor
5,8 g -
Fehérje
11,9 g