Rózsalekváros poharas
2013-02-15- Típus: Poharas desszert
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
A rózsalekvár elég új keletű számomra, egy olyan boltban vásároltam az első üveggel, ahol szinte csak ilyenfajta különlegességeket lehet kapni. Ez a desszert nem a megszokott ízvilág, de feldobja a családi ebédek vagy vacsorák hangulatát. Ráadásul gyorsan elkészül.
Ezeket szerezd be:
- 120 g babapiskóta
- 125 ml víz
- 3 evőkanál rózsaszirup
- 250 ml hűtött tejszín
- 1,5 csomag habfixáló
- 1-2 teáskanál porcukor
- 8 teáskanál rózsalekvár
- Tetejére:
- 1 teáskanál rózsalekvár és egy kis szirup
1. lépés
Első körben verjük a tejszínt keményre a porcukorral és a habfixálóval. Adjunk hozzá két evőkanál rózsaszirupot vagy rózsa aromát, és óvatosan keverjük át egy kanállal.
2. lépés
A vízben oldjunk fel 1 evőkanál rózsaszirupot és öntsük a kézzel széttört babapiskótára. Vegyünk négy egyenlő méretű poharat és osszuk el az alján a babapiskótát. A keksz tetejére tegyünk egy teáskanál lekvárt és egy púpozott evőkanál tejszínhab kerül a tetejére.
3. lépés
Ismét keksz, lekvár következik és tejszínhabbal zárjuk le a végét. Tegyük hideg helyre és hűtsük le, majd tálaláskor a tejszínhab tetejét csöpögtessük le egy kis lekvárral vagy sziruppal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 958 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
222 kcal -
Zsír
7,8 g -
Szénhidrát
36.4g -
Fehérje
2,3 g