Rózsalekváros poharas

2013-02-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

A rózsalekvár elég új keletű számomra, egy olyan boltban vásároltam az első üveggel, ahol szinte csak ilyenfajta különlegességeket lehet kapni. Ez a desszert nem a megszokott ízvilág, de feldobja a családi ebédek vagy vacsorák hangulatát. Ráadásul gyorsan elkészül.

Ezeket szerezd be:

  • 120 g babapiskóta
  • 125 ml víz
  • 3 evőkanál rózsaszirup
  • 250 ml hűtött tejszín
  • 1,5 csomag habfixáló
  • 1-2 teáskanál porcukor
  • 8 teáskanál rózsalekvár
  • Tetejére:
  • 1 teáskanál rózsalekvár és egy kis szirup

1. lépés

Első körben verjük a tejszínt keményre a porcukorral és a habfixálóval. Adjunk hozzá két evőkanál rózsaszirupot vagy rózsa aromát, és óvatosan keverjük át egy kanállal.

2. lépés

A vízben oldjunk fel 1 evőkanál rózsaszirupot és öntsük a kézzel széttört babapiskótára. Vegyünk négy egyenlő méretű poharat és osszuk el az alján a babapiskótát. A keksz tetejére tegyünk egy teáskanál lekvárt és egy púpozott evőkanál tejszínhab kerül a tetejére.

3. lépés

Ismét keksz, lekvár következik és tejszínhabbal zárjuk le a végét. Tegyük hideg helyre és hűtsük le, majd tálaláskor a tejszínhab tetejét csöpögtessük le egy kis lekvárral vagy sziruppal. 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 958 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    222 kcal
  • Zsír

    7,8 g
  • Szénhidrát

    36.4g
  • Fehérje

    2,3 g