Vérnarancsos mascarpone torta recept

2012-04-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy könnyű mascarpones torta recept, nem csak nyárra. A vérnarancs ízlés szerint bármilyen gyümölccsel helyettesíthető, használhatunk narancsot, barackot, kiwit, grapefruitot, erdei gyümölcsöket.

Hozzávalók

A töltelékhez
2 nagy vérnarancs
1 lime leve és héja
30 dkg mascarpone
1,5 dl tejszín
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

A tésztához
25 dkg vaj
45 dkg liszt
4 ek cukor
4 evőkanál tej

Recept elkészítése

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tészta összevalóit összekeverjük, majd fél órára hőtűbe tesszük.

2. A tésztát egy deszkán kinyújtjuk, majd egy kivajazott pite-, vagy tortaformába egyengetjük, az alját villával beszurkáljuk. A tészta közepére sütőpapírt teszünk, majd száraz babot töltünk bele és 20-25 perc alatt megsütjük a tésztát. Sütés után távolítsuk el a babot és hagyjuk hűlni a tésztát egy rácson.

3. A narancsot meghámozzuk és kis gerezdekre szedjük szét. A mascarponét összekeverjük a tejszínnel, a cukorral, vaníliás cukorral, a narancshéjjal és a lime levével, egy mixerrel keverjük jól össze, végül kenjük a tésztára.

4. A narancsszeleteket a könnyű hab tetejére rendezzük, megreszeljük lime héjával. Szeletekre vágva tálaljuk.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3,106 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • New York cheesecake eperrel

  • Citromos sajttorta recept

  • Mézes-joghurtos sajttorta

  • Csokoládé-narancs sajttorta

  • Szilvás túrótorta