Vérnarancsos mascarpone torta recept
2012-04-15- Típus: Gyümölcstorta, Sajttorták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Egy könnyű mascarpones torta recept, nem csak nyárra. A vérnarancs ízlés szerint bármilyen gyümölccsel helyettesíthető, használhatunk narancsot, barackot, kiwit, grapefruitot, erdei gyümölcsöket.
Hozzávalók
A töltelékhez
2 nagy vérnarancs
1 lime leve és héja
30 dkg mascarpone
1,5 dl tejszín
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
A tésztához
25 dkg vaj
45 dkg liszt
4 ek cukor
4 evőkanál tej
Recept elkészítése
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tészta összevalóit összekeverjük, majd fél órára hőtűbe tesszük.
2. A tésztát egy deszkán kinyújtjuk, majd egy kivajazott pite-, vagy tortaformába egyengetjük, az alját villával beszurkáljuk. A tészta közepére sütőpapírt teszünk, majd száraz babot töltünk bele és 20-25 perc alatt megsütjük a tésztát. Sütés után távolítsuk el a babot és hagyjuk hűlni a tésztát egy rácson.
3. A narancsot meghámozzuk és kis gerezdekre szedjük szét. A mascarponét összekeverjük a tejszínnel, a cukorral, vaníliás cukorral, a narancshéjjal és a lime levével, egy mixerrel keverjük jól össze, végül kenjük a tésztára.
4. A narancsszeleteket a könnyű hab tetejére rendezzük, megreszeljük lime héjával. Szeletekre vágva tálaljuk.
Értékelések
(4.7 / 5)
3 személy értékelt
5 382 megtekintés