Fehérboros-füstölt lazacos rigatoni

2013-12-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Úgy döntöttem, hogy a finom füstölt lazacot és a tésztát összevegyítem. El is fogyott utána minden. :)

Ezeket szerezd be:

  • 4 db nagyobb mángold
  • 4 db medvehagyma levél
  • 25 dkg tészta (mezzi rigatoni)
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db csiperkegomba
  • 2 db chilipaprika
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 10 dkg gouda sajt
  • 2 db chilipaprika (díszítésnek)

1. lépés

A tésztát felteszem főni. Közben aprítom a hagymát, fokhagymát, chilipaprikát, az újhagymát karikára vágom, a mángoldot, medvehagymát és gombát szeletelem. A lazacot kockára vágom.

2. lépés

Egy serpenyőben kevés olajon dinsztelem a hagymát, fokhagymát, újhagymát. Ráteszem a lazacot, öntök hozzá tejszínt, fűszerezem, hozzáadom a mángoldot, medvehagymát, gombát, kapribogyót, chilipaprikát, locsolok rá fehérbort.

3. lépés

Végül hozzákeverem az al dente megfőzött, leszűrt tésztát, és tálalok. A tésztára reszelek gouda sajtot, s chilipaprikával és medvesajttal díszítem.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,152 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fusilli tonhalsalátával

  • Fusilli chiliszószós szardíniával és mozzarellával

  • Tonhalas-paradicsomos spagetti

  • Szardinellás spagetti

  • Vörösboros fusili paradicsomos szardíniával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    778 kcal
  • Zsír

    26,9 g
  • Koleszterin

    162 mg
  • Szénhidrát

    87,2 g
  • Cukor

    5,1 g
  • Fehérje

    39,6 g