Fusilli tonhalsalátával

2015-11-05
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Egy gyors és egyszerű étel. Nem a szakácsművészet remeke, de finom.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg tészta (fusilli)
  • 16 dkg tonhalkonzerv (1 doboz Rio Mare Insalatissime)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db chilipaprika
  • 12 db olívabogyó (chilivel töltött)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • oregánó (ízlés szerint)
  • olívaolaj
  • chiliszósz (ízlés szerint)

1. lépés

A tésztát sós vízben felteszem főni.

2. lépés

Közben a fokhagymát és a chilit aprítom.

3. lépés

Egy serpenyőben kevés olívaolajra ráteszem a fokhagymát és a chilit, majd a halsalátát és az olívabogyókat.

4. lépés

Rászedem a tésztát, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

667 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tonhalas tészta tojással és paradicsommal

  • Fusilli chiliszószós szardíniával és mozzarellával

  • Tonhalas-paradicsomos spagetti

  • Szardinellás spagetti

  • Vörösboros fusili paradicsomos szardíniával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    591 kcal
  • Zsír

    17,1 g
  • Koleszterin

    116 mg
  • Szénhidrát

    72,5 g
  • Cukor

    0,6 g
  • Fehérje

    36,1 g