Tonhalas tészta tojással és paradicsommal

2017-01-24
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 12 perc
  • Elkészítés: 17 perc

A piacon vettem friss rukkola tövet több hajtással. Gondoltam jól fog mutatni, s finom lesz tonhallal egy tésztán.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Szarvacska tészta
  • 1 tk Só (ízlés szerint)
  • 1 db Tojás
  • 2 közepes db Paradicsom
  • 1 tk Olívaolaj
  • 4 szál Rukkola
  • 16 dkg Tonhal
  • 12 db Olívabogyó (mag nélküli)
  • 1 tk Bors (ízlés szerint)

1. lépés

A tésztát és a tojást felteszem főni.

2. lépés

A paradicsomokat nyolcadolom, a rukkolát leveleire bontom.

3. lépés

A tésztát leszűröm, a tojást felszeletelem.

4. lépés

Tálalok. A tányérra szedek a tésztából, rakok rá tonhalat, paradicsomot, rukkolát. Sózom, borsozom. Meglocsolom olívaolajjal.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

687 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fusilli tonhalsalátával

  • Fusilli chiliszószós szardíniával és mozzarellával

  • Tonhalas-paradicsomos spagetti

  • Szardinellás spagetti

  • Vörösboros fusili paradicsomos szardíniával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    413,7 kcal
  • Zsír

    11,6 g
  • Koleszterin

    139,3 mg
  • Szénhidrát

    50,6 g
  • Cukor

    1,7 g
  • Fehérje

    26,5 g