Tonhalas-paradicsomos spagetti

2015-01-20
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Rohanós napokon, szeretem az ilyen egyszerűen, és gyorsan elkészíthető tésztákat.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 2 db paradicsomos tonhal konzerv
  • 1 db fehérhagyma
  • bazsalikom (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • 1 ek olívaolaj
  • 10 dkg reszelt sajt

1. Lépés

A spagettit enyhén sós vízbe kifőzni (közben meglehet párolni a hagymát). A hagymát nagyon apróra felvágni, majd egy serpenyőbe pici olívaolajat önteni és elkezdeni párolni.

2. Lépés

Amikor már üveges, akkor a tészta főzőlevéből ráönteni egy keveset, és pár perc alatt puhára főzni. Közben sózni, borsot őrölni rá, és megszórni ízlés szerint bazsalikommal.

3. Lépés

A közben megfőtt tésztát leszűrni, majd a hagymához keverni. Ezután ráönteni a konzerv paradicsomos-tonhalat, majd jól összeforgatni.

Rögtön lehet tálalni, és a tetejére ízlés szerint sajtot reszelni.

 

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 952 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tonhalas tészta tojással és paradicsommal

  • Fusilli tonhalsalátával

  • Fusilli chiliszószós szardíniával és mozzarellával

  • Szardinellás spagetti

  • Vörösboros fusili paradicsomos szardíniával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    975 kcal
  • Zsír

    40.9g
  • Szénhidrát

    74.2g
  • Fehérje

    74.4g
  • Koleszterin

    199mg
  • Cukor

    2.6g