Tonhalas-paradicsomos spagetti
2015-01-20- Típus: Halas tészta receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
Rohanós napokon, szeretem az ilyen egyszerűen, és gyorsan elkészíthető tésztákat.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg spagetti tészta
- 2 db paradicsomos tonhal konzerv
- 1 db fehérhagyma
- bazsalikom (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- 1 ek olívaolaj
- 10 dkg reszelt sajt
1. Lépés
A spagettit enyhén sós vízbe kifőzni (közben meglehet párolni a hagymát). A hagymát nagyon apróra felvágni, majd egy serpenyőbe pici olívaolajat önteni és elkezdeni párolni.
2. Lépés
Amikor már üveges, akkor a tészta főzőlevéből ráönteni egy keveset, és pár perc alatt puhára főzni. Közben sózni, borsot őrölni rá, és megszórni ízlés szerint bazsalikommal.
3. Lépés
A közben megfőtt tésztát leszűrni, majd a hagymához keverni. Ezután ráönteni a konzerv paradicsomos-tonhalat, majd jól összeforgatni.
Rögtön lehet tálalni, és a tetejére ízlés szerint sajtot reszelni.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 401 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
975 kcal -
Zsír
40.9g -
Szénhidrát
74.2g -
Fehérje
74.4g -
Koleszterin
199mg -
Cukor
2.6g