Szardinellás spagetti
2014-02-28- Típus: Halas tészta receptek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 40 perc
Azaz Spaghetti Puttanesca con vino rosso. Pasta Puttanesca – a prostik tésztája – ellentétben a Carbonara-val, rövid múltra tekinthet vissza. 1960 körül készült először. A fáma szerint a kurvák ezt az ételt, melynek fő alkotóelemei az anchovi (kisméretű, sózott hal) és a fokhagyma, kitették az ablakba, s ezzel csalogatták be a férfiakat a bordélyba. Csípősnek és sósnak kell lennie. Siracusa és Nápoly (Napoli/Napole) is verseng az elsőségért. Ma már Italia szerte elterjedt, s kedvelt.
Ezeket szerezd be:
- 125 g szardinella (paradicsomszószban)
- 1 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 4 db paradicsom (lucullus)
- 15 db fekete olívabogyó
- 10 db zöld olívabogyó (chilivel töltött)
- 2 púpozott teáskanál kapribogyó
- 2 szál petrezselyem
- bazsalikom (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- oregánó (ízlés szerint)
- extraszűz olívaolaj
- extraszűz olívaolaj (rozmaringos)
- 50 g füstölt sajt
- 50 g parmezán
- 1 dl vörösbor
- 250 g tészta (spagetti)
1. Lépés
A hagymákat apróra vágom, a paprikákat, petrezselymet, bazsalikomot darabolom, a paradicsomokat negyedelem, a füstölt sajtot lereszelem.
2. Lépés
Sós vízben megfőzöm a spagetti tésztát.
3. Lépés
Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát a darabolt hallal, majd hozzáadom a többi összetevőt is, fűszerezem, öntök hozzá vörösbort.
4. Lépés
Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, locsolok rá egy kevés rozmaringos olívaolajat.
5. Lépés
Tányérra szedem az ételt, szórok rá füstölt sajtot és parmezánt, díszítem bazsalikom-csokorral.
TIPP: Vörösbort igyunk hozzá.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 216 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
926 kcal -
Zsír
42 g -
Koleszterin
185 mg -
Szénhidrát
93 g -
Cukor
8 g -
Fehérje
39,4 g