Mandulafagylalt házi tölcsérrel

2014-07-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Házi tölcsér, házi fagylalttal – nagyon finom lett és egyszerű az elkészítése is.

Ezeket szerezd be:

  • Fagylalt:
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • mandulaaroma
  • A házi tölcsérhez:
  • 6 dkg vaj
  • 2 ek cukrozott narancshéj
  • 1 db tojás
  • 0.5 dl víz
  • 7 dkg liszt

1. lépés

A tölcsér elkészítése: olvasszuk fel a vajat és keverjük hozzá a cukrozott narancshéjat, majd a tojást és a vizet. Állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a lisztet. Ezután az öntsük bele az ostyasütőbe a tésztát, és ha már megsült, akkor elővesszük a tölcsérformázót, és még melegen rátekerjük.

2. lépés

A mandulafagylalt elkészítése: egy közepes lábasban forraljuk fel a tejet tejszínnel. A tojássárgáját keverjük világosra a cukorral, és öntsük hozzá a tejes keveréket. Öntsük vissza az egészet a lábasba és folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Hagyjuk kihűlni, majd a végén adjuk hozzá a mandulaaromát és kb. 1 dl tejszínt enyhén felverve.

3. lépés

Hűtőbe tesszük, majd 2 óra múlva villával kissé átkeverjük. Mielőtt fogyasztani szeretnék, kb. 1/2 óra kell hozzá, hogy lazuljon a fagylaltunk.

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 017 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Joghurtos szederfagyi

  • Málnasorbet tejszínhabbal

  • Diétás erdei gyümis fagylalt

  • Szupergyors banán fagylalt

  • Kekszes-tejszínes fagylalt

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    290 kcal
  • Zsír

    17.4g
  • Koleszterin

    184mg
  • Szénhidrát

    28.9g
  • Cukor

    14.3g
  • Fehérje

    5.7g