Fehérboros fácánleves gazdagon
2016-01-20- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:30 p
- Elkészítés: 2:50 p
A fácán fejedelmi étel. Ezúttal leves lett belőle. De egy combnak más lett a sorsa. Erről később.
Ezeket szerezd be:
- 1 db kicsi fácán
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zellergumó (zöldjével)
- 1 db karalábé
- 4 db csiperkegomba
- 2 db burgonya
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál kakukkfű
- 5 g gyömbér (1 szelet)
- 1 db szárnyashúsleves-kocka
- só (ízlés szerint)
- 1 kávéskanál fekete bors (10 szem egész)
- 1 db szegfűszeg
- 5 db borókabogyó
- 1 késhegynyi sáfrány
- majoranna (ízlés szerint)
- 5 dkg cérnametélt
- 1.5 l víz
- 1 dl fehérbor
1. lépés
A fácánt feldaraboljuk, majd fazékba tesszük, felöntjük vízzel, elkezdjük főzni. Mikor felforrt, lehabozzuk, s lassú gyöngyöző főzéssel tovább főzzük.
2. lépés
A zöldségeket megpucoljuk, s tetszés szerint daraboljuk. Fél óra elteltével a leveshez adjuk, fűszerezzük.
3. lépés
Mérsékelt tűzön legalább 2 órán keresztül gyöngyözve főzzük. Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a bort, felforraljuk.
4. lépés
Tálalhatjuk hússal, vagy anélkül. Tehetünk bele levestésztát. Az első adagba cérnatészta került. A másodikba húst is tettem. Én chilivel díszítettem.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 984 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
461 kcal -
Zsír
7,4 g -
Koleszterin
116 mg -
Szénhidrát
45,6 g -
Cukor
9,8 g -
Fehérje
48,4 g