Fehérboros fácánleves gazdagon

2016-01-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:30 p
  • Elkészítés: 2:50 p

A fácán fejedelmi étel. Ezúttal leves lett belőle. De egy combnak más lett a sorsa. Erről később.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kicsi fácán
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó (zöldjével)
  • 1 db karalábé
  • 4 db csiperkegomba
  • 2 db burgonya
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál kakukkfű
  • 5 g gyömbér (1 szelet)
  • 1 db szárnyashúsleves-kocka
  • só (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál fekete bors (10 szem egész)
  • 1 db szegfűszeg
  • 5 db borókabogyó
  • 1 késhegynyi sáfrány
  • majoranna (ízlés szerint)
  • 5 dkg cérnametélt
  • 1.5 l víz
  • 1 dl fehérbor

1. lépés

A fácánt feldaraboljuk, majd fazékba tesszük, felöntjük vízzel, elkezdjük főzni. Mikor felforrt, lehabozzuk, s lassú gyöngyöző főzéssel tovább főzzük.

2. lépés

A zöldségeket megpucoljuk, s tetszés szerint daraboljuk. Fél óra elteltével a leveshez adjuk, fűszerezzük.

3. lépés

Mérsékelt tűzön legalább 2 órán keresztül gyöngyözve főzzük. Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a bort, felforraljuk.

4. lépés

Tálalhatjuk hússal, vagy anélkül. Tehetünk bele levestésztát. Az első adagba cérnatészta került. A másodikba húst is tettem. Én chilivel díszítettem.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 984 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    461 kcal
  • Zsír

    7,4 g
  • Koleszterin

    116 mg
  • Szénhidrát

    45,6 g
  • Cukor

    9,8 g
  • Fehérje

    48,4 g