Fehérboros fácánhúsleves

2015-03-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:30 p
  • Elkészítés: 2:40 p

Ez a leves isteni, annak ellenére, hogy viszonylag kevés zöldséggel készült.

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg fácánhús
  • 50 dkg marhacsont
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 4 db chilipaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • 6 db borókabogyó
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 kk szemes fekete bors
  • 15 dkg cérnametélt
  • 10 g gyömbér (körömnyi)
  • szerecsendió (ízlés szerint)
  • köménymag (ízlés szerint)
  • sáfrány (ízlés szerint)
  • 1 dl száraz fehérbor

1. lépés

A konyhakész fácánt vízbe áztatom, majd a még meglévő toll tövektől megtisztítom. Kettévágom. Alaposan megmosom a csonttal együtt, nagyobb lábasban elhelyezem a csontokat és a fácánt, feleresztem vízzel, hogy bőven ellepje, s elkezdem főzni.

2. lépés

Amíg a leves fő, megpucolom és felvágom a zöldségeket, a chiliket egészben hagyom.

3. lépés

Két óra elteltével leszedem a habját, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, s tovább főzöm míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.

4. lépés

Közben kifőzöm a tésztát.

5. lépés

Amikor kész, beleöntöm még a bort, elzárom a tűzhelyet, s hőtartáson hagyom.

6. lépés

Tálaláskor szedek le a csontokról húst, a tányérba rakom, szedek rá levest, teszek bele tésztát, díszítem egy chilivel.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

959 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

  • Fehérboros fácánleves gazdagon

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    731 kcal
  • Zsír

    28 g
  • Koleszterin

    162 mg
  • Szénhidrát

    45,2 g
  • Cukor

    7,9 g
  • Fehérje

    66,6 g