Szakács: HobbyChef

Mottóm
Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.
Magamról
Szeretek főzőcskézni, amióta nyugdíjas vagyok, sajnos időm is van rá. Aktív koromban külkereskedőként közel 50 országban megfordultam, 6 hónapot dolgoztam Ausztriában, 1 hónapot Németországban, s több mint 4 évet Iránban. Volt alkalmam a kultúrák, látnivalók megismerése mellett a helyi étel- és italkülönlegességeket is megkóstolni. Nem tudnék választani, szinte mindegyik ízlett. Szeretem az erős, csípős fűszereket, de emellett rengeteg fűszert használok. Persze, van aki mint pl. Nigella Lawson – még a csokoládéba is tesz chilit. Nekem ez idegen, bár Mexikóban kedvelt a csokis chilis szósz húsokhoz, s újabban Európában is divatba jött a cukrászoknál. Stahl Judit is használt már. És akkor a sztárchefek közül említsük még meg Gordon Ramseyt, Jamie Olivert, s a már sajnos többé nem főző, borozgató Keith Floydot, aki a fél világot beutazta, s a legszebb helyeken, a természet lágy ölén főzte meg a helyi specialitásokat. No és Benke Laci bácsi, aki bár fiatalabb, mint én, már 20 éve mindenki bácsizza. Kedvenc csatornáim közé tartozik a Spektrum, a Travel Chanel és a Tv Paprika is, számos kiváló szakácsával. Szóval szeretem a finom ételeket és italokat, s persze a szép nőket.Receptjeim és cikkeim: HobbyChef
Karfiolleves rántás nélkül sajttal
Egy nagyon egyszerű, de finom leves. Kánikulában nem is vágytam rántásra és nokedlire. A karfiolt rózsára szedem, a répát félbe, ...
TovábbPizza Ratatouille
A francia és az olasz konyha házasításának az eredménye. Próbáld ki, nagyon finom.
TovábbRatatouille rizzsel
A lecsó minden fajtáját imádom. Ezúttal egy francia lecsót hoztam. Bár már több ratatouille receptet töltöttem fel, most azonban egy ...
TovábbCukkinikrémleves hidegen tejföllel
Ebben a kánikulában jól esik egy hideg krémleves. Nem cifráztam nagyon.
TovábbTúrós csusza dióval
Egy majdnem hagyományos csusza, egy apró csavarral. A végén a sült szalonna mellett még dió is került rá.
TovábbZöld pestos pizza sonkával és mozzarellával
Zöld pestos pizza sonkával, mozzarellával, lilahagymával, paradicsommal, hegyes paprikával, olívabogyókkal, chilivel.
TovábbToast csípős petrezselymes tofus fasírttal
Bár húsevő vagyok, kipróbáltam egy vegetáriánus fasírtot. Mivel kellően fűszeres, s csípős volt, ehetőnek találtam. Lilahagymával, fokhagymával, paradicsommal tálaltam.
TovábbSpenótos-sonkás-sajtos omlett
A hűtőben volt még spenót, amivel kezdeni kellett valamit, s nem volt kedvem sokáig főzőcskézni, így egy omlett mellett döntöttem.
TovábbRakott csirkemell sült zöldségekkel és petrezselymes rizzsel
Eredetileg töltött csirkemellben gondolkoztam, de aztán annyi finomság (paradicsom, sonka, sajt, spenót) került a mellre, hogy ezt már nem lehetett ...
TovábbTöltött krumpli, paradicsom és paprika brokkolival
Ezzel az étellel a sokrétűséget és sokszínűséget kívántam bemutatni. Vajas, sajtos, petrezselymes, snidlinges krémmel töltött krumpli, tejföllel töltött paradicsom, s ...
TovábbSertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek
Üdítő, finom étel. Még ebben a nyári kánikulában is jól esik.
TovábbVörösboros babgulyás gazdagon
Bár ez inkább téli étel, megkívántam. Ehhez az időjárás is besegített, a kánikula után jelentősen leesett a hőmérséklet. Terveztem hozzá ...
Tovább