Ratatouille rizzsel
2017-10-11- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Francia
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A lecsó minden fajtáját imádom. Ezúttal egy francia lecsót hoztam. Bár már több ratatouille receptet töltöttem fel, most azonban egy vega változattal ismerkedhettek meg.
Ezeket szerezd be:
- Lecsóhoz:
- 1 közepes db Padlizsán
- 2 közepes db Cukkini
- 90 dkg Paprika (fele piros)
- 1 db Cseresznyepaprika (bogyiszlói)
- 3 közepes db Hegyes erős paprika
- 2 db Chilipaprika
- 3 közepes db Paradicsom
- 1 közepes db Sárgarépa
- 2 közepes db Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 10 szál Kakukkfű
- 0.5 csokor Bazsalikom
- 0.5 csokor Petrezselyem
- 2 db Babérlevél
- 6 dkg Olívabogyó (4 ek szeletelt)
- 4 ek Olívaolaj
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 tk Pirospaprika (csípős)
- 1 tk Oregánó
- 2 tk Chiliszósz
- Rizshez:
- 125 g Rizs
- 2 dl Víz
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
1. lépés
A zöldségeket feldarabolom, illetve szeletelem, a hagymákat aprítom.
2. lépés
Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a szeletelt répát, majd a karikára vágott paprikákat, ezt követően a szeletelt cukkinit és a kockára vágott padlizsánt, végül a nyolcadolt paradicsomot.
3. lépés
Hozzáadom a babérleveleket, a kakukkfűvet, az olívabogyókat és a bazsalikomot. Fűszerezem, rálocsolom a chiliszószt.
4. lépés
Fél órát főzöm.
5. lépés
Közben megfőzöm a rizst. Sózom, borsozom.
6. lépés
Tálaláskor szedek a tányérra ratatouille-t, mellé rizst, amit egy petrezselyem-levéllel díszítek.
A receptben, mint láthatjátok nincs se szalonna (ami az autentikus ratatouille-ben amúgy sincs), se kolbász, de még vörösbor sem. A ratatouile-ban nem a paprika dominál, s a fűszerezése is eltér a magyar lecsótól.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 579 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
463,2 kcal -
Zsír
18,6 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
71,9 g -
Cukor
19,9 g -
Fehérje
10,8 g