Gyümölcskenyér recept

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:50 p

Ehhez a recepthez bármilyen aszalt gyümölcs használható, a variáció végtelen. Én nagyon kedvelem az aszalt fügét és papayát, de szoktam kombinálni pürésített banánnal is, ami már majdnem olyan, mint a Banánkenyér.

Ezeket szerezd be:

  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csésze apróra vágott datolya
  • 2 csésze mazsola
  • 1/2 csésze apróra vágott cseresznye
  • 1 csésze apróra vágott dió
  • 3 csésze liszt
  • 1/2 csésze vaj
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 tojás
  • reszelt narancshéj
  • 1 teáskanál só

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 170 ° C-ra. Egy kis tálban keverjük össze a szódabikarbónát és a tejföllel, ezt félretesszük.

2. Keverjük össze az aszalt gyümölcsöket, egy kis lisztet, és forgassuk meg a gyümölcsöket a lisztben, hogy finom bevonat képződjön rajtuk.

3. Habosítsuk fel a vajat és a cukrot. Keverjük bele a tojást, a narancshéjat, majd a tejfölt és végül beleszórjuk a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a maradék lisztet és a sót, és kézzel forgassuk össze. Dolgozzuk össze a gyümölcsöket, a tejszínes összetevőket, és jól összekeverjük.

4. Öntsük az előkészített tésztát sütőpapírral bélelt őzgerincformába és süssük 140 ° C-on másfél-két órát, vagy amíg egy fogpiszkáló vagy fapálcikával megnézzük, hogy a közepe is egyenletesen megsült. Tegyünk egy tepsibe ujjnyi magasságú vizet, tegyük a sütőbe és abba helyezzük a formát. Sütés közben lehet, pótolnunk kell a vizet.

5. Amikor a torta kijön a formából, akkor könnyen eltávolíthatjuk a sütőpapírral együtt, majd ha teljesen kihűlt, csak akkor húzzuk le finoman a kenyérről a papírt.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

7 942 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fahéjas-mazsolás püspökkenyér

  • Almás-diós őzgerinc recept

  • Gyümölcsös kevert tészta

  • Fincsi banánkenyér

  • Nyári gyümölcsös sütemény