Gyümölcskenyér recept
2012-04-02- Típus: Gyümölcskenyér, Karácsonyi recept
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:50 p
Ehhez a recepthez bármilyen aszalt gyümölcs használható, a variáció végtelen. Én nagyon kedvelem az aszalt fügét és papayát, de szoktam kombinálni pürésített banánnal is, ami már majdnem olyan, mint a Banánkenyér.
Ezeket szerezd be:
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 pohár tejföl
- 1 csésze apróra vágott datolya
- 2 csésze mazsola
- 1/2 csésze apróra vágott cseresznye
- 1 csésze apróra vágott dió
- 3 csésze liszt
- 1/2 csésze vaj
- 1 csésze kristálycukor
- 1 tojás
- reszelt narancshéj
- 1 teáskanál só
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 170 ° C-ra. Egy kis tálban keverjük össze a szódabikarbónát és a tejföllel, ezt félretesszük.
2. Keverjük össze az aszalt gyümölcsöket, egy kis lisztet, és forgassuk meg a gyümölcsöket a lisztben, hogy finom bevonat képződjön rajtuk.
3. Habosítsuk fel a vajat és a cukrot. Keverjük bele a tojást, a narancshéjat, majd a tejfölt és végül beleszórjuk a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a maradék lisztet és a sót, és kézzel forgassuk össze. Dolgozzuk össze a gyümölcsöket, a tejszínes összetevőket, és jól összekeverjük.
4. Öntsük az előkészített tésztát sütőpapírral bélelt őzgerincformába és süssük 140 ° C-on másfél-két órát, vagy amíg egy fogpiszkáló vagy fapálcikával megnézzük, hogy a közepe is egyenletesen megsült. Tegyünk egy tepsibe ujjnyi magasságú vizet, tegyük a sütőbe és abba helyezzük a formát. Sütés közben lehet, pótolnunk kell a vizet.
5. Amikor a torta kijön a formából, akkor könnyen eltávolíthatjuk a sütőpapírral együtt, majd ha teljesen kihűlt, csak akkor húzzuk le finoman a kenyérről a papírt.
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
7 942 megtekintés