Vörösboros babgulyás gazdagon
2017-06-29- Típus: Babgulyás receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:5 p
Bár ez inkább téli étel, megkívántam. Ehhez az időjárás is besegített, a kánikula után jelentősen leesett a hőmérséklet. Terveztem hozzá csipetkét is, de lusta voltam hozzá. Aki akarja még ezzel is gazdagíthatja, s akkor egy nagyon tartalmas egytál ételt kap. De csipetke nélkül is elég gazdag lett a leves.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Bab (tarka)
- 10 dkg Kenyérszalonna (füstölt pörc)
- 15 dkg Sertéslapocka
- 10 dkg Lángolt kolbász (csípős)
- 2 db Újhagyma (nagy)
- 2 gerezd Fokhagyma
- 1 tk Sertészsír
- 5 dkg Kolozsvári szalonna
- 1 közepes db Sárgarépa
- 1 közepes db Fehérrépa
- 1 kis db Zellergumó
- 1 nagy db Újkrumpli
- 5 szál Petrezselyem
- 2 közepes db Paradicsom
- 1 közepes db Paprika
- 5 nagy db Csiperkegomba (csak a gomba törzse)
- 3 db Chilipaprika
- 1 db Babérlevél
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 tk Pirospaprika (csípős)
- 1 tk Őrölt fűszerkömény
- 1 db Leveskocka (zöldségleves)
- 1 db Pörköltízesítő-kocka
- 1 ek Gulyáskrém (ízlés szerint)
- 1 dl Vörösbor
- 1 dl Tejföl
1. lépés
A babot és a pörcöt beáztatom. Másnap felteszem főni.
2. lépés
Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst.
3. lépés
Amikor már kifehéredett a hús, rádobom a répát, zellert és a krumplit, majd később a többi zöldséget is. Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom.
4. lépés
Felkarikázom a kolbászt.
5. lépés
A zöldségragut a babhoz öntöm.
6. lépés
Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, beleöntöm a bort.
7. lépés
Tálalok. Merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s petrezselyemlevelet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 689 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
780,3 kcal -
Zsír
47,4 g -
Koleszterin
95,8 mg -
Szénhidrát
49,5 g -
Cukor
17 g -
Fehérje
30,9 g