Vörösboros babgulyás gazdagon

2017-06-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:5 p

Bár ez inkább téli étel, megkívántam. Ehhez az időjárás is besegített, a kánikula után jelentősen leesett a hőmérséklet. Terveztem hozzá csipetkét is, de lusta voltam hozzá. Aki akarja még ezzel is gazdagíthatja, s akkor egy nagyon tartalmas egytál ételt kap. De csipetke nélkül is elég gazdag lett a leves.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Bab (tarka)
  • 10 dkg Kenyérszalonna (füstölt pörc)
  • 15 dkg Sertéslapocka
  • 10 dkg Lángolt kolbász (csípős)
  • 2 db Újhagyma (nagy)
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 tk Sertészsír
  • 5 dkg Kolozsvári szalonna
  • 1 közepes db Sárgarépa
  • 1 közepes db Fehérrépa
  • 1 kis db Zellergumó
  • 1 nagy db Újkrumpli
  • 5 szál Petrezselyem
  • 2 közepes db Paradicsom
  • 1 közepes db Paprika
  • 5 nagy db Csiperkegomba (csak a gomba törzse)
  • 3 db Chilipaprika
  • 1 db Babérlevél
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 tk Pirospaprika (csípős)
  • 1 tk Őrölt fűszerkömény
  • 1 db Leveskocka (zöldségleves)
  • 1 db Pörköltízesítő-kocka
  • 1 ek Gulyáskrém (ízlés szerint)
  • 1 dl Vörösbor
  • 1 dl Tejföl

1. lépés

A babot és a pörcöt beáztatom. Másnap felteszem főni.

2. lépés

Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst.

3. lépés

Amikor már kifehéredett a hús, rádobom a répát, zellert és a krumplit, majd később a többi zöldséget is. Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom.

4. lépés

Felkarikázom a kolbászt.

5. lépés

A zöldségragut a babhoz öntöm.

6. lépés

Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, beleöntöm a bort.

7. lépés

Tálalok. Merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s petrezselyemlevelet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

476 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros bab-lencsegulyás sertéshússal és kolbásszal

  • Tejfölös babgulyás sült sertésoldalassal

  • Vörösboros babgulyás sertéshússal

  • Tejfölös babgulyás füstölt tarjával egyszerűen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    780,3 kcal
  • Zsír

    47,4 g
  • Koleszterin

    95,8 mg
  • Szénhidrát

    49,5 g
  • Cukor

    17 g
  • Fehérje

    30,9 g