Karfiolleves rántás nélkül sajttal

2017-11-23
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy nagyon egyszerű, de finom leves. Kánikulában nem is vágytam rántásra és nokedlire.

Ezeket szerezd be:

  • 1 közepes db Karfiol
  • 1 kis db Vöröshagyma
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 1 közepes db Sárgarépa
  • 3 db Chilipaprika
  • 5 dkg Trappista sajt
  • 1 db Leveskocka (zöldségleves)
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 tk Pirospaprika
  • 6 dl Víz

1. lépés

A karfiolt rózsára szedem, a répát félbe, majd négybe vágom, a hagymákat darabolom.

2. lépés

A zöldségeket beteszem egy lábasba, öntök rá 6 dl vizet, sózom, borsozom belemorzsolom a leveskockát.

3. lépés

Amíg fő a leves, lereszelem a sajtot.

4. lépés

Amikor a zöldségek megpuhultak, tálalok. Rászórok a sajtból, s teszek rá egy chilit. A mikrózás után még megszórtam borssal és paprikával.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

200 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Karfiolleves tejföllel és fehérborral

  • Egyszerű karfiolleves

  • Karfiolleves cérnametélttel, füstölt kolbásszal

  • Karfiolleves csipetkével, tejfölösen

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    330 kcal
  • Zsír

    10,2 g
  • Koleszterin

    0,5 mg
  • Szénhidrát

    51,7 g
  • Cukor

    26,3 g
  • Fehérje

    16,8 g