Karfiolleves rántás nélkül sajttal
2017-11-23- Típus: Karfiolleves receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy nagyon egyszerű, de finom leves. Kánikulában nem is vágytam rántásra és nokedlire.
Ezeket szerezd be:
- 1 közepes db Karfiol
- 1 kis db Vöröshagyma
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 közepes db Sárgarépa
- 3 db Chilipaprika
- 5 dkg Trappista sajt
- 1 db Leveskocka (zöldségleves)
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 1 tk Pirospaprika
- 6 dl Víz
1. lépés
A karfiolt rózsára szedem, a répát félbe, majd négybe vágom, a hagymákat darabolom.
2. lépés
A zöldségeket beteszem egy lábasba, öntök rá 6 dl vizet, sózom, borsozom belemorzsolom a leveskockát.
3. lépés
Amíg fő a leves, lereszelem a sajtot.
4. lépés
Amikor a zöldségek megpuhultak, tálalok. Rászórok a sajtból, s teszek rá egy chilit. A mikrózás után még megszórtam borssal és paprikával.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 904 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
330 kcal -
Zsír
10,2 g -
Koleszterin
0,5 mg -
Szénhidrát
51,7 g -
Cukor
26,3 g -
Fehérje
16,8 g