Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

2017-10-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ebben a kánikulában jól esik egy hideg krémleves. Nem cifráztam nagyon.

Ezeket szerezd be:

  • 1 közepes db Cukkini
  • 1 közepes db Vöröshagyma
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 6 szál Petrezselyem
  • 1 tk Olívaolaj
  • 1 dl Tej
  • 1 db Leveskocka (zöldségleves)
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 1 tk Curry
  • 5 dl Víz
  • 4 ek Tejföl

1. lépés

A hagymákat, a cukkinit és a petrezselymet darabolom.

2. lépés

Egy lábasban kevés olajon a a hagymákat megdinsztelem. Hozzáadom a cukkinit. Együtt dinsztelem tovább.

3. lépés

Majd ráöntöm a vízet, sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát.

4. lépés

Amikor megfőtt a cukkini, hozzáadom a petrezselymet, s botmixerrel pürésítem. Felrottyantom. Hagyom a leves kihűlni, majd kitálalom, s beteszem a hűtőbe.

5. lépés

Fogyasztáskor teszek bele két kanál tejfölt, szórok rá borsot és curryt, majd a függőlegesen tartott kanállal megkeverem.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 836 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kukoricakrémleves Ágitól

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Cukkini krémleves levesgyönggyel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    195,9 kcal
  • Zsír

    12,6 g
  • Koleszterin

    22,1 mg
  • Szénhidrát

    17,2 g
  • Cukor

    8,6 g
  • Fehérje

    6,3 g