Szakács: HobbyChef
Mottóm
Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.
Magamról
Szeretek főzőcskézni, amióta nyugdíjas vagyok, sajnos időm is van rá. Aktív koromban külkereskedőként közel 50 országban megfordultam, 6 hónapot dolgoztam Ausztriában, 1 hónapot Németországban, s több mint 4 évet Iránban. Volt alkalmam a kultúrák, látnivalók megismerése mellett a helyi étel- és italkülönlegességeket is megkóstolni. Nem tudnék választani, szinte mindegyik ízlett. Szeretem az erős, csípős fűszereket, de emellett rengeteg fűszert használok. Persze, van aki mint pl. Nigella Lawson – még a csokoládéba is tesz chilit. Nekem ez idegen, bár Mexikóban kedvelt a csokis chilis szósz húsokhoz, s újabban Európában is divatba jött a cukrászoknál. Stahl Judit is használt már. És akkor a sztárchefek közül említsük még meg Gordon Ramseyt, Jamie Olivert, s a már sajnos többé nem főző, borozgató Keith Floydot, aki a fél világot beutazta, s a legszebb helyeken, a természet lágy ölén főzte meg a helyi specialitásokat. No és Benke Laci bácsi, aki bár fiatalabb, mint én, már 20 éve mindenki bácsizza. Kedvenc csatornáim közé tartozik a Spektrum, a Travel Chanel és a Tv Paprika is, számos kiváló szakácsával. Szóval szeretem a finom ételeket és italokat, s persze a szép nőket.Receptjeim és cikkeim: HobbyChef
Piperade, azaz francia lecsó tojással
A mi lecsónkra leginkább hasonlító változat. Szemben a ratatouille-val, ebben nincs padlizsán, és cukkini.
TovábbPulykanyakleves zöldségesen metélttésztával
Egyik kedvenc levesem, gyakran készítem. Ebbe most óriási nyak, némi zöldség került és levestésztát főztem bele.
TovábbSárgadinnyés áfonyasaláta vodkával
Csodás kombináció: édes és fanyar. Jól lehűtve igazi nyári csemege.
TovábbTúrókrémmel töltött paprika és paradicsom bruschettával
Túrókrémmel töltött paprikát és paradicsomot ettem bruschettával. Ajánlom.
TovábbSzardíniás-tojásos saláta mozzarellával
Bármikor finom tud lenni ez a mediterrán saláta. Finom és nem kell órákig főzni.
TovábbVörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal
A lecsó, ami a számomra a megunhatatlan jelzővel él.
TovábbVörösboros pacalpörkölt csülökhússal és fehérbabbal
Ez az étel konzervekből készült, így nagyon gyorsan összeállt, s főleg nem volt büdös a konyhában.
Tovább