Szakács: HobbyChef

HobbyChef

Mottóm

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Magamról

Szeretek főzőcskézni, amióta nyugdíjas vagyok, sajnos időm is van rá. Aktív koromban külkereskedőként közel 50 országban megfordultam, 6 hónapot dolgoztam Ausztriában, 1 hónapot Németországban, s több mint 4 évet Iránban. Volt alkalmam a kultúrák, látnivalók megismerése mellett a helyi étel- és italkülönlegességeket is megkóstolni. Nem tudnék választani, szinte mindegyik ízlett. Szeretem az erős, csípős fűszereket, de emellett rengeteg fűszert használok. Persze, van aki mint pl. Nigella Lawson – még a csokoládéba is tesz chilit. Nekem ez idegen, bár Mexikóban kedvelt a csokis chilis szósz húsokhoz, s újabban Európában is divatba jött a cukrászoknál. Stahl Judit is használt már. És akkor a sztárchefek közül említsük még meg Gordon Ramseyt, Jamie Olivert, s a már sajnos többé nem főző, borozgató Keith Floydot, aki a fél világot beutazta, s a legszebb helyeken, a természet lágy ölén főzte meg a helyi specialitásokat. No és Benke Laci bácsi, aki bár fiatalabb, mint én, már 20 éve mindenki bácsizza. Kedvenc csatornáim közé tartozik a Spektrum, a Travel Chanel és a Tv Paprika is, számos kiváló szakácsával. Szóval szeretem a finom ételeket és italokat, s persze a szép nőket.

Receptjeim és cikkeim: HobbyChef

Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

Fogás:
Értékelés: (0 / 5)

Egy újabb hideg finomság a forró napokra.

Tovább

Chilis túrókrémmel töltött paprika és paradicsom

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Egy újabb hideg finomság a hétköznapokra.

Tovább

Zöld pestos vega pizza

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Nem a szokásos paradicsomszószos, sonkás pizza. Vegák is ehetik.

Tovább

Sárgadinnye-krémleves szalámival

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Hideg nyári leves főzés nélkül, a mediterrán konyhából.

Tovább

Lecsós bab sajttal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Francia étel, fondüként is fogyasztják.

Tovább

Piperade, azaz francia lecsó tojással

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A mi lecsónkra leginkább hasonlító változat. Szemben a ratatouille-val, ebben nincs padlizsán, és cukkini.

Tovább

Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Egyik kedvenc levesem, gyakran készítem. Ebbe most óriási nyak, némi zöldség került és levestésztát főztem bele.

Tovább

Sárgadinnyés áfonyasaláta vodkával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Csodás kombináció: édes és fanyar. Jól lehűtve igazi nyári csemege.

Tovább

Túrókrémmel töltött paprika és paradicsom bruschettával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Túrókrémmel töltött paprikát és paradicsomot ettem bruschettával. Ajánlom.

Tovább

Szardíniás-tojásos saláta mozzarellával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Bármikor finom tud lenni ez a mediterrán saláta. Finom és nem kell órákig főzni.

Tovább

Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A lecsó, ami a számomra a megunhatatlan jelzővel él.

Tovább

Vörösboros pacalpörkölt csülökhússal és fehérbabbal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Ez az étel konzervekből készült, így nagyon gyorsan összeállt, s főleg nem volt büdös a konyhában.

Tovább