Szakács: HobbyChef

HobbyChef

Mottóm

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Magamról

Szeretek főzőcskézni, amióta nyugdíjas vagyok, sajnos időm is van rá. Aktív koromban külkereskedőként közel 50 országban megfordultam, 6 hónapot dolgoztam Ausztriában, 1 hónapot Németországban, s több mint 4 évet Iránban. Volt alkalmam a kultúrák, látnivalók megismerése mellett a helyi étel- és italkülönlegességeket is megkóstolni. Nem tudnék választani, szinte mindegyik ízlett. Szeretem az erős, csípős fűszereket, de emellett rengeteg fűszert használok. Persze, van aki mint pl. Nigella Lawson – még a csokoládéba is tesz chilit. Nekem ez idegen, bár Mexikóban kedvelt a csokis chilis szósz húsokhoz, s újabban Európában is divatba jött a cukrászoknál. Stahl Judit is használt már. És akkor a sztárchefek közül említsük még meg Gordon Ramseyt, Jamie Olivert, s a már sajnos többé nem főző, borozgató Keith Floydot, aki a fél világot beutazta, s a legszebb helyeken, a természet lágy ölén főzte meg a helyi specialitásokat. No és Benke Laci bácsi, aki bár fiatalabb, mint én, már 20 éve mindenki bácsizza. Kedvenc csatornáim közé tartozik a Spektrum, a Travel Chanel és a Tv Paprika is, számos kiváló szakácsával. Szóval szeretem a finom ételeket és italokat, s persze a szép nőket.

Receptjeim és cikkeim: HobbyChef

Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A spárga kedvence az olaszoknak, s ez így együtt egy kedvenc olasz reggeli. Mivel elég tartalmas, nekem vacsorának is bejött.

Tovább

Penne baconös-tejfölös szószban

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Egy gyors olasz ízvilágú tészta, mindenkinek ajánlom.

Tovább

Spárgák bacon- és füstöltsajtos köntösben

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

It's spárga-time! No, jó. Tudom, hogy a spárga asparagus angolul, de ez olyan jópofa volt.

Tovább

Vörösboros-tejfölös-fehérbabos pacalpörkölt

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A többórás pacalfőzésre a házsártos feleségem miatt továbbra sem vállalkozom. Miután a pacalt kedvelem, ezért konzervre fanyalodtam, ráadásul kettőre.

Tovább

Spagetti baconnel és zöldspárgával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

A spárga már elérhető áron kapható. Egy olaszos tésztát készítettem.

Tovább

Vörösboros bab-lencsegulyás sertéshússal és kolbásszal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel ...

Tovább

Hideg vörösboros szamócaleves tejszínhabbal és mentával

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Nos, most egy hideg szamócalevest készítettem, ami nagyon egyszerű.

Tovább

Medvehagyma-főzelék zöldségesen

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Ezúttal egy főzelék készült medvehagymából.

Tovább

Lumaconi baconnel, rukkolával és parmezánnal

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Olasz tésztaétel, imádni való!

Tovább

Epres hamis tiramisu eperlikőrrel

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Tudom, az igazi tiramisu kakaóval, kávéval, s nem eperrel készül, de elkészítési módját és kinézetét tekintve ez hasonló, s nagyon ...

Tovább

Berlini sertéscsülök

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Azaz Berliner Eisbein. Hogy mi is ez? Barna sörben sült csülök, savanyított párolt káposztával, zöldborsós pürével és petrezselymes sós krumplival. ...

Tovább

Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

Fogás:
Értékelés: (5 / 5)

Az étel előzménye, hogy kb. 75 dkg-os csülköt főztem, több, mint 2 órán keresztül lassú tűzön. Felhasználtam még a főtt ...

Tovább