Szakács: HobbyChef

Mottóm
Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.
Magamról
Szeretek főzőcskézni, amióta nyugdíjas vagyok, sajnos időm is van rá. Aktív koromban külkereskedőként közel 50 országban megfordultam, 6 hónapot dolgoztam Ausztriában, 1 hónapot Németországban, s több mint 4 évet Iránban. Volt alkalmam a kultúrák, látnivalók megismerése mellett a helyi étel- és italkülönlegességeket is megkóstolni. Nem tudnék választani, szinte mindegyik ízlett. Szeretem az erős, csípős fűszereket, de emellett rengeteg fűszert használok. Persze, van aki mint pl. Nigella Lawson – még a csokoládéba is tesz chilit. Nekem ez idegen, bár Mexikóban kedvelt a csokis chilis szósz húsokhoz, s újabban Európában is divatba jött a cukrászoknál. Stahl Judit is használt már. És akkor a sztárchefek közül említsük még meg Gordon Ramseyt, Jamie Olivert, s a már sajnos többé nem főző, borozgató Keith Floydot, aki a fél világot beutazta, s a legszebb helyeken, a természet lágy ölén főzte meg a helyi specialitásokat. No és Benke Laci bácsi, aki bár fiatalabb, mint én, már 20 éve mindenki bácsizza. Kedvenc csatornáim közé tartozik a Spektrum, a Travel Chanel és a Tv Paprika is, számos kiváló szakácsával. Szóval szeretem a finom ételeket és italokat, s persze a szép nőket.Receptjeim és cikkeim: HobbyChef
Gombafejek kacsamáj pástétommal, reszelt sajttal
Egy egyszerű vendégváró vagy előétel következzék finom gombával.
TovábbDiós-almás pite rummal
Egy könnyed almás pite, amit dióval és egy kis rummal ízesítünk. Izgalmas ízek!
TovábbSzalonnás paprikás krumpli lecsó
A lecsó az egyik kedvenc egytálételem. Ki ne szeretné a kicsit csípős, magyaros ízeket?
TovábbTőkehalmájas bruschetta
Tőkehalat próbáltuk már partifalatként? Igazi különleges vendégváróról van szó!
TovábbSárgarépafőzelék tükörtojással
Sárgarépafőzelék tükörtojással... az egyik kedvencem. Ki az aki, szintén sokat evett gyerekkorában?
TovábbSajtleves zöld spárgával, fehérborral
Ez a könnyű és krémes leves gyorsan meg van. Ha szeretjük a spárgát, akkor nekünk való!
TovábbVörösboros tejfölös babgulyás
Ma bemutatkozik új szakácsunk, aki ízletes, magyaros receptjeivel fog ezentúl elkápráztatni minket.
Tovább