Túrós csusza dióval

2017-09-28
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Egy majdnem hagyományos csusza, egy apró csavarral. A végén a sült szalonna mellett még dió is került rá.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg Csuszatészta
  • 5 dkg Csemegeszalonna
  • 1 ek Olaj
  • 5 dkg Tehéntúró
  • 1 dl Tejföl
  • 1 tk Só
  • 1 tk Bors
  • 2 ek Dió

1. lépés

A tésztát sós vízben megfőzöm.

2. lépés

Közben egy serpenyőben a felvágott szalonnát megsütöm, a felét félreteszem. A diót késsel darabolom.

3. lépés

A serpenyőbe rászedem a tésztát, összekeverem.

4. lépés

Tálalok. Szedek a tányérra tésztát, teszek rá a túrót, kanalazok rá tejfölt és szórok rá sült szalonnát, s diót. Sózom, borsozom.

Fogás: Hozzávalók: , , , , , , ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

366 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Túrós csusza

  • Csusza másként és háromféle sajttal

  • Csusza resztelt csirkemájjal

  • Túrós csusza sok tejföllel és sok baconnel

  • Túrós csusza sült baconnel és virslivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1000 kcal
  • Zsír

    57,4 g
  • Koleszterin

    59 mg
  • Szénhidrát

    98,7 g
  • Cukor

    6,2 g
  • Fehérje

    28,3 g