Túrós csusza dióval
2017-09-28- Típus: Túrós tészta
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
Egy majdnem hagyományos csusza, egy apró csavarral. A végén a sült szalonna mellett még dió is került rá.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Csuszatészta
- 5 dkg Csemegeszalonna
- 1 ek Olaj
- 5 dkg Tehéntúró
- 1 dl Tejföl
- 1 tk Só
- 1 tk Bors
- 2 ek Dió
1. lépés
A tésztát sós vízben megfőzöm.
2. lépés
Közben egy serpenyőben a felvágott szalonnát megsütöm, a felét félreteszem. A diót késsel darabolom.
3. lépés
A serpenyőbe rászedem a tésztát, összekeverem.
4. lépés
Tálalok. Szedek a tányérra tésztát, teszek rá a túrót, kanalazok rá tejfölt és szórok rá sült szalonnát, s diót. Sózom, borsozom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 194 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1000 kcal -
Zsír
57,4 g -
Koleszterin
59 mg -
Szénhidrát
98,7 g -
Cukor
6,2 g -
Fehérje
28,3 g