Szakács: Gizi

Mottóm
Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.
Magamról
Már több mint 30 éve sertepertélek a konyhában, kisebb-nagyobb sikerekkel. Imádok sütni és főzni, és persze finomakat enni. Kedvencem a csokitorta.Receptjeim és cikkeim: Gizi
Krumplibundás hússzelet
Mivel a krumplibundának köszönhetően igen laktatóak a hússzeletek, így tálaláskor elég, ha csak egy finom salátát kínálunk hozzá.
TovábbGyümölcsös céklasaláta
Egy fél óra alatt elkészül, és nemcsak igen laktató, de még vitaminokban is gazdag ez a finom saláta.
TovábbKolbászos-túrós pogácsa
A család nagy kedvence ez a finom pogácsa. Az összeállítása, és a sütés kb. egy óra alatt megvan, várakozni csakis ...
TovábbCsokoládés-céklás torta
A céklát pl. a torta tésztájába is belekeverhetjük, az íze egyáltalán nem érződik, viszont a tészta finom, szaftos lesz tőle.
TovábbNarancsos kacsacomb
Mindenkinek merem ajánlani ezt a narancsos kacsa receptet, ha valami más, különleges ízvilágra vágyik nem pedig a hagyományos kacsasültre.
TovábbZöldséges tarkedli
Farsang idején az édes fánk mellett, süthetünk sósat is. Egy finom mártogatóssal, vagy éppen tejföllel tálalva nagyon finom.
TovábbMézes puszedlis pohárkrém gránátalmával
A karácsonyról megmaradt, kissé szikkadt mézes puszedlit felhasználhatjuk egy pl. finom pohárkrém készítéséhez.
TovábbQuiche lorraine frittata
Ráérős, hétvégi reggelire ajánlom ezt az egyszerű, elkészíthető frittatát. Paradicsom helyett olíva bogyóval is megszórhatjuk sütés előtt.
TovábbTarkedli áfonyás-mazsolás szósszal
Fánkot az év bármely szakában süthetünk, de pl. farsang idején nálunk elmaradhatatlan.
Tovább