Cukkini krémleves levesgyönggyel

2016-01-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Egy iszonyatosan könnyű leves ebédre vagy vacsorára. Bármilyen levesgyönggyel vagy croutonnal fogyaszthatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 kg cukkini (fagyasztott is lehet)
  • 4 deci húsleves alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1,5 deci főzőtejszín
  • bazsalikom, kakukkfű
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 deci étolaj
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

Az olajat felteszem melegíteni, beleaprítom a hagymákat. Kicsit üvegesre párolom.

2. lépés

A sárgarépát és a cukkinit apró kockákra vágom. A hagymához adom és fél deci alaplevet adok hozzá. Amikor jól megpárolódott hozzáadom a többi alaplevet, a kakukkfüvet és a bazsalikomot.

3. lépés

Sóval, borssal ízesítem. Amikor megpuhult a sárgarépa és a cukkini, az egészet összemixelem. A végén hozzáadom a főzőtejszínt. Egyszer felforralom és már kész is.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 117 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Cukkinikrémleves hidegen tejföllel

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

  • Sütőtökös krémleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    275 kcal
  • Zsír

    25.6g
  • Koleszterin

    0mg
  • Szénhidrát

    8.8g
  • Cukor

    3.8g
  • Fehérje

    4.2g