Quiche lorraine frittata

2015-02-03
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ráérős, hétvégi reggelire ajánlom ezt az egyszerű, elkészíthető frittatát. Paradicsom helyett olíva bogyóval is megszórhatjuk sütés előtt.

Ezeket szerezd be:

  • 5-6 db tojás
  • 8-10 szelet bacon (v. sonka)
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • só, bors
  • 8-10 dkg sajt (edami, cheddar)
  • koktélparadicsom

1. Lépés

A bacont (v. sonkát) vágjuk fel kisebb kockákra, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra. A tojásokat üssük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, a tejet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd kézi habverővel keverjük simára. Csak tejjel is elkészíthető, de a tejszíntől sokkal selymesebb ízt kapunk.

2. Lépés

Ezután reszeljük bele a sajtot, majd adjuk hozzá az elősütött bacont, és keverjük össze. Egy kisebb tepsit (nálam 15 x 25 cm-es) béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele az összekevert masszát.

3. Lépés

Tetejét pakoljuk meg koktélparadicsommal (ez el is hagyható) vagy szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, süssük 30-35 percig, hogy összesüljön, és a teteje szép piros legyen.

Fogás: Hozzávalók: , , , , , ,

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 891 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Angol muffin recept

  • Sonkával és sajttal töltött bundáskenyér

  • Alma-répa-sütőtök smoothie

  • Spárgás sült sonka tükörtojással és krumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    768 kcal
  • Zsír

    54.5g
  • Szénhidrát

    18.2g
  • Fehérje

    52.3g
  • Koleszterin

    610mg
  • Cukor

    12.5g