Quiche lorraine frittata
2015-02-03- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ráérős, hétvégi reggelire ajánlom ezt az egyszerű, elkészíthető frittatát. Paradicsom helyett olíva bogyóval is megszórhatjuk sütés előtt.
Ezeket szerezd be:
- 5-6 db tojás
- 8-10 szelet bacon (v. sonka)
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- só, bors
- 8-10 dkg sajt (edami, cheddar)
- koktélparadicsom
1. Lépés
A bacont (v. sonkát) vágjuk fel kisebb kockákra, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra. A tojásokat üssük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, a tejet, ízlés szerint sót, és őrölt borsot, majd kézi habverővel keverjük simára. Csak tejjel is elkészíthető, de a tejszíntől sokkal selymesebb ízt kapunk.
2. Lépés
Ezután reszeljük bele a sajtot, majd adjuk hozzá az elősütött bacont, és keverjük össze. Egy kisebb tepsit (nálam 15 x 25 cm-es) béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele az összekevert masszát.
3. Lépés
Tetejét pakoljuk meg koktélparadicsommal (ez el is hagyható) vagy szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon, süssük 30-35 percig, hogy összesüljön, és a teteje szép piros legyen.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 891 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
768 kcal -
Zsír
54.5g -
Szénhidrát
18.2g -
Fehérje
52.3g -
Koleszterin
610mg -
Cukor
12.5g