Mézes puszedlis pohárkrém gránátalmával
2015-02-03- Típus: Poharas desszert
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 30 perc
A karácsonyról megmaradt, kissé szikkadt mézes puszedlit felhasználhatjuk egy pl. finom pohárkrém készítéséhez.
Ezeket szerezd be:
- 6 db mézes puszedli
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl Hulala (v. habtejszín)
- porcukor
- 2 db vaníliás cukor
- gránátalma
1. Lépés
A mascarponét krémesre keverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni.
2. Lépés
Poharakba kanalazni a habos krémet, majd a tetejére morzsolni a mézes puszedlit. Ezután megszórni a gránátalma magokkal, majd egy réteg krémmel befedni. A krém tetejére szintén puszedlit morzsolni, majd a maradék gránátalma magokkal díszíteni.
3. Lépés
Rögtön fogyasztható. Amennyiben előbb elkészítjük, akkor a hűtőbe pár órán át tárolhatjuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 770 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
391 kcal -
Zsír
21.9g -
Szénhidrát
42.6g -
Fehérje
7.6g -
Koleszterin
59mg -
Cukor
23.6g