Mézes puszedlis pohárkrém gránátalmával

2015-02-03
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A karácsonyról megmaradt, kissé szikkadt mézes puszedlit felhasználhatjuk egy pl. finom pohárkrém készítéséhez.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db mézes puszedli
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • porcukor
  • 2 db vaníliás cukor
  • gránátalma

1. Lépés

A mascarponét krémesre keverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. A Hulalát (v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni.

2. Lépés

Poharakba kanalazni a habos krémet, majd a tetejére morzsolni a mézes puszedlit. Ezután megszórni a gránátalma magokkal, majd egy réteg krémmel befedni. A krém tetejére szintén puszedlit morzsolni, majd a maradék gránátalma magokkal díszíteni.

3. Lépés

Rögtön fogyasztható. Amennyiben előbb elkészítjük, akkor a hűtőbe pár órán át tárolhatjuk.

 

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 770 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    391 kcal
  • Zsír

    21.9g
  • Szénhidrát

    42.6g
  • Fehérje

    7.6g
  • Koleszterin

    59mg
  • Cukor

    23.6g