Gyümölcsös céklasaláta

2015-02-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy fél óra alatt elkészül, és nemcsak igen laktató, de még vitaminokban is gazdag ez a finom saláta.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db cékla
  • 2 db alma
  • 1-2 fürt szőlő
  • 2 marék dió
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 ek majonéz
  • 1-2 ek méz
  • csipet só

1. Lépés

A céklát és az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le. A szőlőt szemezzük le. A diót tördeljük kisebb darabokra.

2. Lépés

Az összetördelt diót egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, pörköljük meg. Vigyázzunk nehogy megégjen a dió. Amikor már kellően megpörkölődött, öntsük ki a serpenyőből, és hűtsük ki teljesen.

3. Lépés

A tejfölt, a majonézt, a mézet, és egy csipet sót keverjünk simára. Egy tálba tegyük bele a lereszelt almát, céklát, a leszemezett szőlőt, és a pörkölt dió felét.

4. Lépés

Ezután öntsük rá a tejfölös-majonézes keveréket, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk legalább egy óra hosszat állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a saláta tetejét szórjuk meg a maradék pörkölt dióval és úgy kínáljuk.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 668 megtekintés

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    219 kcal
  • Zsír

    3.6g
  • Szénhidrát

    50g
  • Fehérje

    1.6g
  • Koleszterin

    4mg
  • Cukor

    41.3g