Kolbászos-túrós pogácsa
2015-02-10- Típus: Pogácsák
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 40 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 60 perc
A család nagy kedvence ez a finom pogácsa. Az összeállítása, és a sütés kb. egy óra alatt megvan, várakozni csakis azért kell, hogy a tészta szépen megkeljen.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg túró (v. juhtúró)
- 20 dkg margarin
- 2 tk só
- 1 tojás (+1 a kenéshez)
- 2 ek tejföl
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 15-20 dkg füstölt kolbász
1. Lépés
Egy tálkába beleönteni a langyos tejet, elkeverni egy pici cukorral, majd hozzámorzsolni az élesztőt. Egy tálba tenni a lisztet, hozzákeverni a sót, és elmorzsolni benne a margarint.
2. Lépés
Amikor már jó morzsalékos, hozzámorzsolni a túrót és jól összekeverni. A kolbászt vékonyan felkarikázni, majd apró darabokra vágni, és szintén hozzákeverni a lisztes-túróhoz.
3. Lépés
Ezután a közepébe kis mélyedést csinálni, majd beleönteni a felfuttatott élesztőt, beleütni az egész tojást és a tejfölt, majd kézzel elkezdeni összedolgozni.
4. Lépés
Végül jól összegyúrni a liszttel, hogy egy könnyen nyújtható tészta legyen. Ne legyen se lágy, sem pedig kemény a tészta. Meglisztezni a tetejét, majd letakarni a tállal amiben össze lett gyúrva és egy órán át pihentetni!
5. Lépés
Ezután lisztezett felületen, ujjnyi vastagságúra kinyújtani a tésztát, majd éles késsel berácsozni a tetejét. Pogácsaszaggatóval kiszaggatni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb helyezni a pogácsákat. Kb. 30 percig konyharuhával letakarva újrakeleszteni.
6. Lépés
Végül felvert egész tojással megkenni a tetejét. Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 perc alatt, szép pirosra sütni.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 146 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
746 kcal -
Zsír
40.8g -
Szénhidrát
68.4g -
Fehérje
25.6g -
Koleszterin
89mg -
Cukor
1.2g