Rákos mártogatós recept
2012-04-01- Típus: Mártogatós
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 5
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
Ezeket szerezd be:
- 1/2 csésze majonéz
- 1 pohár tejföl
- 1 csésze főtt rák hús
- 2 evőkanál darált mogyoróhagyma (vagy zöldhagyma vagy lilahagyma)
- 1/2 tk szárított kapor
- 1 tk reszelt citromhéj
- 1 tk citromlé
- 1 kávéskanál fehérborecet
- Só és bors
Elkészítés:
Keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a gyöngyhagymát, a kaprot, a citromhéjat, a citromlevet, a fehérborecet egy tálban. Keverjük hozzá a megfőzött rák húst. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Hagyjuk pihenni 2 órán át vagy egy éjszakán át a hűtőben.
Tálaljuk grissinivel, sárgarépa-, vagy zeller szárral.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 815 megtekintés