Rákos mártogatós recept

2012-04-01
rákosmártogatós
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 csésze majonéz
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csésze főtt rák hús
  • 2 evőkanál darált mogyoróhagyma (vagy zöldhagyma vagy lilahagyma)
  • 1/2 tk szárított kapor
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 1 tk citromlé
  • 1 kávéskanál fehérborecet
  • Só és bors

Elkészítés: 

Keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a gyöngyhagymát, a kaprot, a citromhéjat, a citromlevet, a fehérborecet egy tálban. Keverjük hozzá a megfőzött rák húst. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Hagyjuk pihenni 2 órán át vagy egy éjszakán át a hűtőben.

Tálaljuk grissinivel, sárgarépa-, vagy zeller szárral.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,858 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtmártás recept

    Sajtmártás recept

  • Juhtúrós mártogatós

    Juhtúrós mártogatós

  • Egyszerű vanília szósz

    Egyszerű vanília szósz

  • Besamelmártás

    Besamelmártás

  • Sajtkrémes mártogatós

    Krémsajtos mártogatós