Narancsos kacsacomb
2015-02-09- Típus: Kacsasültek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 60 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 2:30 p
Mindenkinek merem ajánlani ezt a narancsos kacsa receptet, ha valami más, különleges ízvilágra vágyik nem pedig a hagyományos kacsasültre.
Ezeket szerezd be:
- 4 db kacsacomb
- 5 db narancs
- 1-1,5 dl édes fehérbor
- kacsazsír
- só, bors
- rozmaring
- kakukkfű
- 3 szem borókabogyó
- 4-5 db szegfűszeg
- 1 tk keményítő
- méz
1. Lépés
A bőrös kacsahájat apróra feldarabolni, majd egy serpenyőbe pici vizet aláöntve kisütni. Így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk.
2. Lépés
A combokat besózni, majd az elkészített pácba jól beleforgatni és párórát állni hagyni. Én este pácoltam be és egész éjjel a hűtőben pihent.
3. Lépés
Pác készítése:
A kisült zsírt hagyni kihűlni, majd ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt fehér borssal jól összekeverni.
A besózott húst, jól beleforgatni, majd lefedve pár órát pihentetni.
4. Lépés
Egy tepsibe egymás mellé helyezni a bepácolt húst, majd rányomni két narancs levét és aláönteni a bort. Mellészórni a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsi tetejét alufóliával lefedni.
5. Lépés
Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. másfél óra alatt puhára párolni. Ekkor levenni a fóliát, majd a hús mellé tenni a feldarabolt narancsokat. A narancsokat éles késsel meghámozni, úgy hogy a fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta.
6. Lépés
A húst olvasztott mézzel vékonyan megkenni, majd visszahelyezni a sütőbe és szép pirosra sütni.
Amikor a hús már szép piros és a narancs is kellően megpárolódott, kivenni a sütőből és kiszedni a zsíros szaftból. Fóliával lefedni és melegen tartani.
7. Lépés
A visszamaradt szaftról óvatosan leszedni a zsírt.
Egy teáskanál keményítőt simára keverni egy pici vízzel, majd a szaftot visszatenni a tűzre, beleönteni a keményítőt, és állandó kevergetés mellett kicsit besűríteni.
Tálaláskor a szafttal meglocsolni a combokat, majd ízlés szerinti körettel kínálni.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 840 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
321 kcal -
Zsír
4.8g -
Szénhidrát
41g -
Fehérje
24.1g -
Koleszterin
79mg -
Cukor
34.7g