Narancsos kacsacomb

2015-02-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 2:30 p

Mindenkinek merem ajánlani ezt a narancsos kacsa receptet, ha valami más, különleges ízvilágra vágyik nem pedig a hagyományos kacsasültre.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db kacsacomb
  • 5 db narancs
  • 1-1,5 dl édes fehérbor
  • kacsazsír
  • só, bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • 3 szem borókabogyó
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 1 tk keményítő
  • méz

1. Lépés

A bőrös kacsahájat apróra feldarabolni, majd egy serpenyőbe pici vizet aláöntve kisütni. Így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk.

2. Lépés

A combokat besózni, majd az elkészített pácba jól beleforgatni és párórát állni hagyni. Én este pácoltam be és egész éjjel a hűtőben pihent.

3. Lépés

Pác készítése:

A kisült zsírt hagyni kihűlni, majd ízlés szerint kakukkfűvel, rozmaringgal, őrölt fehér borssal jól összekeverni.
A besózott húst, jól beleforgatni, majd lefedve pár órát pihentetni.

4. Lépés

Egy tepsibe egymás mellé helyezni a bepácolt húst, majd rányomni két narancs levét és aláönteni a bort. Mellészórni a szegfűszeget és az összenyomott borókabogyót. Ezután a tepsi tetejét alufóliával lefedni.

5. Lépés

Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. másfél óra alatt puhára párolni. Ekkor levenni a fóliát, majd a hús mellé tenni a feldarabolt narancsokat. A narancsokat éles késsel meghámozni, úgy hogy a fehér részéből szinte semmi ne maradjon rajta.

6. Lépés

A húst olvasztott mézzel vékonyan megkenni, majd visszahelyezni a sütőbe és szép pirosra sütni.
Amikor a hús már szép piros és a narancs is kellően megpárolódott, kivenni a sütőből és kiszedni a zsíros szaftból. Fóliával lefedni és melegen tartani.

7. Lépés

A visszamaradt szaftról óvatosan leszedni a zsírt.
Egy teáskanál keményítőt simára keverni egy pici vízzel, majd a szaftot visszatenni a tűzre, beleönteni a keményítőt, és állandó kevergetés mellett kicsit besűríteni.

Tálaláskor a szafttal meglocsolni a combokat, majd ízlés szerinti körettel kínálni.

 

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 840 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kacsamell vele sült újkrumplival, répával és párolt rizzsel

  • Sült kacsacomb vöröskáposztával és almával

  • Sült kacsacomb újkrumplival és fehérkáposztával

  • Sült kacsacomb hagymás krumplipürével

  • Sült kacsacomb és libamáj zöldségekkel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    321 kcal
  • Zsír

    4.8g
  • Szénhidrát

    41g
  • Fehérje

    24.1g
  • Koleszterin

    79mg
  • Cukor

    34.7g