Krumplibundás hússzelet

2015-03-03
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 45 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Mivel a krumplibundának köszönhetően igen laktatóak a hússzeletek, így tálaláskor elég, ha csak egy finom salátát kínálunk hozzá.

Ezeket szerezd be:

  • 6 szelet karaj (v. csirkemell, pulykamell)
  • 25 dkg krumpli
  • 3 tojás
  • kukoricaliszt
  • só, bors
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez

1. Lépés

A krumplit megpucolni, majd apróbb kockákra felvágni, és enyhén sós vízbe puhára főzni. Amikor már megfőtt, leszűrni, majd krumplinyomón átnyomni és teljesen kihűteni.

A hússzeleteket kiklopfolni, majd besózni és egy rövid ideig állni hagyni.

2. Lépés

A teljesen kihűlt krumpliba egyesével belekeverni az egész tojásokat, majd ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni szerecsendióval. (Alaposan elkeverni, hogy sima massza legyen.)

3. Lépés

A hússzeleteket először kukoricalisztbe forgatni, majd pedig a krumplis masszába.

4. Lépés

Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd belehelyezni a hússzeleteket. Először lefedve alacsony hőfokon, majd a fedőt levéve és átfordítva a húst, mindkét oldalán szép aranybarnára sütni. Amikor már megsült a hús, papírtörlőre kiszedni.

5. Lépés

Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá. Külön köret nem kell mellé, mert a krumplis-bundával nagyon laktató.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

3 455 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kovászos uborkás rántott karaj

  • Borzas hús kapros túróval

  • Pikáns bundában sült csirkecsíkok

  • Fokhagymás-krémsajtos töltött csirkemell

  • Szidi néni kedvence

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    230 kcal
  • Zsír

    5.7g
  • Szénhidrát

    17g
  • Fehérje

    26.6g
  • Koleszterin

    144mg
  • Cukor

    0.7g