Krumplibundás hússzelet
2015-03-03- Típus: Bundás húsok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 45 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 60 perc
Mivel a krumplibundának köszönhetően igen laktatóak a hússzeletek, így tálaláskor elég, ha csak egy finom salátát kínálunk hozzá.
Ezeket szerezd be:
- 6 szelet karaj (v. csirkemell, pulykamell)
- 25 dkg krumpli
- 3 tojás
- kukoricaliszt
- só, bors
- szerecsendió
- olaj a sütéshez
1. Lépés
A krumplit megpucolni, majd apróbb kockákra felvágni, és enyhén sós vízbe puhára főzni. Amikor már megfőtt, leszűrni, majd krumplinyomón átnyomni és teljesen kihűteni.
A hússzeleteket kiklopfolni, majd besózni és egy rövid ideig állni hagyni.
2. Lépés
A teljesen kihűlt krumpliba egyesével belekeverni az egész tojásokat, majd ízlés szerint sózni, borsozni és megszórni szerecsendióval. (Alaposan elkeverni, hogy sima massza legyen.)
3. Lépés
A hússzeleteket először kukoricalisztbe forgatni, majd pedig a krumplis masszába.
4. Lépés
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd belehelyezni a hússzeleteket. Először lefedve alacsony hőfokon, majd a fedőt levéve és átfordítva a húst, mindkét oldalán szép aranybarnára sütni. Amikor már megsült a hús, papírtörlőre kiszedni.
5. Lépés
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá. Külön köret nem kell mellé, mert a krumplis-bundával nagyon laktató.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
5 087 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
230 kcal -
Zsír
5.7g -
Szénhidrát
17g -
Fehérje
26.6g -
Koleszterin
144mg -
Cukor
0.7g