Őszibarackos hússzelet

2015-02-11
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 60 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Nagyon szeretjük a gyümölccsel együtt sütött hússzeletet, mivel sós és édes ízek nagyon jól összeillenek.

Ezeket szerezd be:

  • 6 szelet karaj
  • 6 felezett őszibarackbefőtt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • szerecsendió
  • majoranna
  • kakukkfű
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl befőttlé
  • 1 dl édes fehérbor

1. Lépés

A hússzeletek mindkét felét sózni, majd ízlés szerint fűszerezni. Egy tepsit kikenni a vajjal, majd egymásmellé helyezni a befűszerezett hússzeleteket.

2. Lépés

Ezután minden hússzeletre rátenni egy felezett őszibarackbefőttet. A pároláshoz aláönteni a befőtt levet és a bort.

3. Lépés

Lefedve előmelegített sütőbe tenni, majd puhára párolni. Ezután levenni a fóliát és leönteni a felesleges párolólevet (egy kevés lé maradjon csak alatta).

4. Lépés

A barackok tetejét megszórni reszelt sajttal, majd visszahelyezni a sütőbe és szép pirosra sütni.

5. Lépés

A fennmaradó szaftot egy serpenyőbe önteni, majd felforralni. Egy kevés kukoricakeményítőt simára keverni egy pici szafttal, majd állandó keverés mellett a forrásban lévő szafthoz önteni. Kevergetve kicsit besűríteni.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínálni.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 019 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott szelet a nyár ízeivel

  • Narancsos csirkecomb

  • Szilvamártásban sült csirkeszárnyak

  • Banánnal töltött csirkemell

  • Gyümölcsös csirketokány

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    305 kcal
  • Zsír

    15.8g
  • Szénhidrát

    10.5g
  • Fehérje

    27.4g
  • Koleszterin

    97mg
  • Cukor

    8.6g