Őszibarackos hússzelet
2015-02-11- Típus: Gyümölcsös húsok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Nagyon szeretjük a gyümölccsel együtt sütött hússzeletet, mivel sós és édes ízek nagyon jól összeillenek.
Ezeket szerezd be:
- 6 szelet karaj
- 6 felezett őszibarackbefőtt
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- 5 dkg vaj
- 0,5 dl befőttlé
- 1 dl édes fehérbor
1. Lépés
A hússzeletek mindkét felét sózni, majd ízlés szerint fűszerezni. Egy tepsit kikenni a vajjal, majd egymásmellé helyezni a befűszerezett hússzeleteket.
2. Lépés
Ezután minden hússzeletre rátenni egy felezett őszibarackbefőttet. A pároláshoz aláönteni a befőtt levet és a bort.
3. Lépés
Lefedve előmelegített sütőbe tenni, majd puhára párolni. Ezután levenni a fóliát és leönteni a felesleges párolólevet (egy kevés lé maradjon csak alatta).
4. Lépés
A barackok tetejét megszórni reszelt sajttal, majd visszahelyezni a sütőbe és szép pirosra sütni.
5. Lépés
A fennmaradó szaftot egy serpenyőbe önteni, majd felforralni. Egy kevés kukoricakeményítőt simára keverni egy pici szafttal, majd állandó keverés mellett a forrásban lévő szafthoz önteni. Kevergetve kicsit besűríteni.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínálni.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 293 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
305 kcal -
Zsír
15.8g -
Szénhidrát
10.5g -
Fehérje
27.4g -
Koleszterin
97mg -
Cukor
8.6g