Kacsamájpástétommal töltött paprika és paradicsom mozzarellával

2013-08-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Olaszos, ill. mediterrán ízvilágú könnyű és finom étel, s még főzni sem kell. Lehet 2 személynek előétel, vagy kánikulában egy főnek főétel.

Ezeket szerezd be:

  • 1 doboz (15 dkg) kacsamájpástétom
  • 2 db TV-paprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 dkg Mozzarella
  • 4 levél fodrossaláta
  • 6 db fekete magnélküli olívabogyó
  • 5 szál petrezselyemlevél
  • 1 marék bazsalikom
  • 2 kk vaj
  • só, őrölt fekete bors
  • oregánó
  • 5 db bazsalikomlevél (díszítéshez)

1. Lépés

A paprikákat hosszában félbevágom, magházát eltávolítom. A paradicsomot megskalpolom, belsejét kikanalazom, a tányérba teszem. Hozzáadom az aprított paradicsomhúst, petrezselymet, bazsalikomot, vajat, fűszerezem. Villával összenyomkodom, jól elkeverem.

2. Lépés

A mozzarellát szeletelem.
Egy tányérra elhelyezem a salátaleveleket a paprikákat , középre a paradicsomot, megtöltöm. Közéjük teszem a mozzarellát, olívabogyókat, bazsalikomleveleket.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

764 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika baconbe

  • Chilis-medvehagymás vajkrémmel töltött paprika

  • Sajtos libamájpástétommal töltött paprika

  • Kacsamájpástétommal és tojással töltött paprika

  • Hamburgerkrémmel és gombával töltött sajtos paprika

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    187 kcal
  • Zsír

    9.8g
  • Szénhidrát

    17.5g
  • Fehérje

    11.9g