Karfiolos tócsni

2012-10-15
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A következő receptet egy gasztro magazinban találtam. Nekem egyből megtetszett és megcsináltam egy kis változatosságképpen.

Ezeket szerezd be:

  • 1 fej párolt karfiol (durvára vágott)
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 2 tojás
  • 1/4 csésze petrezselyem
  • só és bors
  • 1/4 csésze forró víz
  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 1/2 csésze reszelt sajt

1. lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a karfiolt, a lisztet, a fokhagymát, a tojást, a reszelt sajtot, a petrezselymet, sót és borsot. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy a tészta valamivel sűrűbb legyen, mint az eredeti tócsninak.

2. lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőben egy kis olívaolajat, majd kezdjünk el kis tenyér méretű tócsnikat kisütni. Süssük aranybarnára mindkét oldalát, ha kell fűszerezzük még sóval, borssal.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.6 / 5)

4.6 5 10
Értékeld a receptet!

10 személy értékelt

9,815 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tócsni muffinban sütve

  • Cukkini korong

  • Cukkinis lapcsánka

  • Krumplisbukta

  • Juhtúrós matuska

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    108,9 kcal
  • Zsír

    6,6 g
  • Fehérje

    3,8 g
  • Szénhidrát

    9,4 g