Karfiolos tócsni
2012-10-15- Típus: Tócsni receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
A következő receptet egy gasztro magazinban találtam. Nekem egyből megtetszett és megcsináltam egy kis változatosságképpen.
Ezeket szerezd be:
- 1 fej párolt karfiol (durvára vágott)
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 2 tojás
- 1/4 csésze petrezselyem
- só és bors
- 1/4 csésze forró víz
- 1/4 csésze olívaolaj
- 1/2 csésze reszelt sajt
1. lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a karfiolt, a lisztet, a fokhagymát, a tojást, a reszelt sajtot, a petrezselymet, sót és borsot. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy a tészta valamivel sűrűbb legyen, mint az eredeti tócsninak.
2. lépés
Melegítsünk fel egy serpenyőben egy kis olívaolajat, majd kezdjünk el kis tenyér méretű tócsnikat kisütni. Süssük aranybarnára mindkét oldalát, ha kell fűszerezzük még sóval, borssal.
Értékelések
(3.8 / 5)
13 személy értékelt
19 749 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
108,9 kcal -
Zsír
6,6 g -
Fehérje
3,8 g -
Szénhidrát
9,4 g