Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával, sült cukkinival

2013-07-25
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Pörkölt egy kicsit másképpen, vörösborral gazdagítva és cukkinival kiegészítve.

Ezeket szerezd be:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db hegyes csípős paprika
  • 1 db chili paprika
  • só, őrölt pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • curry
  • vörösbor
  • olívaolaj (vagy sertészsír)
  • tarhonya
  • 1 cukkini
  • petrezselyem

1. lépés

A húst kockára, a hagymákat apróra vágom, a paprikát és paradicsomot darabolom.
Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem a hagymát, majd a húst, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, chili paprikát, sózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, s adok hozzá kevés köménymagot, felöntöm egy kevés vízzel.

2. lépés

Zsírjára sütöm, majd ismét öntök hozzá vizet.
A tarhonyát olajon megpörkölöm, sózom, borsozom, s öntök hozzá vizet, megfőzöm.

3. lépés

Egy másik serpenyőben olajon megdinsztelem, sütöm a cukkinit, sózom, borsozom, s szórok rá curryt.
Amikor a pörkölt már majdnem kész öntök hozzá vörösbort.

4. lépés

Tálalok, a tányérra szedek tarhonyát, cukkinit, pörköltet. A tarhonyára locsolok a szaftból, s díszítem petrezselyemlevéllel. Vörösborral fogyasztom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,090 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gombás sertéspörkölt rizzsel és párolt káposztával

  • Pipette Rigate borsós sertéspörkölttel

  • Sertéspörkölt gombával

  • Zöldborsós sertéspörkölt nokedlivel

  • Vörösboros sertéspörkölt tarhonyával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    655 kcal
  • Zsír

    11.5g
  • Szénhidrát

    87g
  • Fehérje

    43.8g