Sajtos-tejfölös gomba
2012-08-01- Típus: Fehérje nap, Tejfölös zöldségek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ha van otthon friss gombánk, akkor ez is egy receptvariáció a sok közül.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Csiperkegomba
- 3 evőkanál Tejföl
- 10 dkg Füstölt sajt
- 0,5 dl Bor
- 1 db Vöröshagyma
- 1 kávéskanál Vaj
- Só
- Bors
1. lépés
A csiperkegombát elsőnek is megtisztítjuk és tetszőleges kis szeletekre vágjuk. A hagymát is szeletekre vágjuk, majd megolvasztott vajon üvegesre pároljuk.
2. lépés
Ha a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a gombát és 0,5 dl borral felöntjük. Jó alaposan összekeverjük és pár percig tovább pároljuk.
3. lépés
A tejfölt sóval és borssal ízlésünknek megfelelően fűszerezzük, a hagymás-boros-gombás alaphoz adjuk és az egészet összesütjük. Ha ezzel végeztünk, akkor sajttal megszórjuk és mikróban 500 W-os fokozaton 2 percig melegítjük még.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 579 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
349 kcal -
Összes Zsír
23,1 g -
Koleszterin
65 mg -
Szénhidrát
15,1 g -
Cukor
6,1 g -
Fehérje
20,1 g