Sajtos-tejfölös gomba

2012-08-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha van otthon friss gombánk, akkor ez is egy receptvariáció a sok közül.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Csiperkegomba
  • 3 evőkanál Tejföl
  • 10 dkg Füstölt sajt
  • 0,5 dl Bor
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 kávéskanál Vaj
  • Bors

1. lépés

A  csiperkegombát elsőnek is megtisztítjuk és tetszőleges kis szeletekre vágjuk. A hagymát is szeletekre vágjuk, majd megolvasztott vajon üvegesre pároljuk.

2. lépés

Ha a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a gombát és 0,5 dl borral felöntjük. Jó alaposan összekeverjük és pár percig tovább pároljuk.

3. lépés

A tejfölt sóval és borssal ízlésünknek megfelelően fűszerezzük, a hagymás-boros-gombás alaphoz adjuk és az egészet összesütjük. Ha ezzel végeztünk, akkor sajttal megszórjuk és mikróban 500 W-os fokozaton 2 percig melegítjük még.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 579 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Tejfölös karfiol prézlivel

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    349 kcal
  • Összes Zsír

    23,1 g
  • Koleszterin

    65 mg
  • Szénhidrát

    15,1 g
  • Cukor

    6,1 g
  • Fehérje

    20,1 g