Vörösboros ratatouille (francia lecsó) grillezett kolbásszal
2013-09-22- Típus: Lecsó receptek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 3
- Előkészítés: 45 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 1:30 p
Bár a ratatouille-t hívják mediterrán, vagy francia lecsónak is, de azért lényegesen különbözik a mi lecsónktól. A domináns nem a paprika, hanem a zöldségek (cukkini, padlizsán, répa, zellerszára, póréhagyma, zellerlevél, petrezselyem levél, babérlevél), a fűszerezés (rozmaring, kakukkfű, oregano), a magyaroknak meglevő olívabogyó, s a franciák nem használnak hozzá szalonnát, s nem disznózsírral, hanem olívaolajjal főzik. Van, aki cukrozza is.
Ezeket szerezd be:
- 1/2 cukkini
- 1/2 sárga cukkini
- 1/2 padlizsán
- 1 szál sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 1/2 lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 szál póréhagyma zöldjével
- 4 újhagyma zöldje
- 1 csokor petrezselyem
- 2 szál zellerlevél szárával
- 2 db piros paprika
- 1 db sárga paprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili paprika
- 6 db paradicsom
- 8 szem fekete olívabogyó
- 1 db babérlevél
- 1 szál rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- só, bors
- őrölt csípős paprika
- oregano
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 3 szál sütnivaló kolbász
1. lépés
A hagymákat, petrezselymet, zellert darabolom, a cukkinit, padlizsánt, paprikákat és a répát kockára vágom, a paradicsomot negyedelem.
2. lépés
Egy nagyobb serpenyőben olajon a hagymát üvegesre dinsztelem, majd ráteszem a zöldségeke és a fűszernövényeket is, fűszerezem, fedő alatt dinsztelem. Később hozzáadom a zöldeket és az olívabogyót is, ráöntöm a bort.
3. lépés
Amíg a ratatouille fő, grillserpenyőben megsütöm a félbevágott kolbászokat, melyeket megszurkáltam.
Tálaláskor szedek a tányérra a ratatouille-t, rá két darab kolbászt.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 512 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
624 kcal -
Zsir
39g -
Szénhidrát
40g -
Fehérje
26.5g