Vörösboros ratatouille (francia lecsó) grillezett kolbásszal

2013-09-22
  • Hány főre: 3
  • Előkészítés: 45 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:30 p

Bár a ratatouille-t hívják mediterrán, vagy francia lecsónak is, de azért lényegesen különbözik a mi lecsónktól. A domináns nem a paprika, hanem a zöldségek (cukkini, padlizsán, répa, zellerszára, póréhagyma, zellerlevél, petrezselyem levél, babérlevél), a fűszerezés (rozmaring, kakukkfű, oregano), a magyaroknak meglevő olívabogyó, s a franciák nem használnak hozzá szalonnát, s nem disznózsírral, hanem olívaolajjal főzik. Van, aki cukrozza is.

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 cukkini
  • 1/2 sárga cukkini
  • 1/2 padlizsán
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1/2 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 szál póréhagyma zöldjével
  • 4 újhagyma zöldje
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 szál zellerlevél szárával
  • 2 db piros paprika
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 6 db paradicsom
  • 8 szem fekete olívabogyó
  • 1 db babérlevél
  • 1 szál rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • só, bors
  • őrölt csípős paprika
  • oregano
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 3 szál sütnivaló kolbász

1. lépés

A hagymákat, petrezselymet, zellert darabolom, a cukkinit, padlizsánt, paprikákat és a répát kockára vágom, a paradicsomot negyedelem.

2. lépés

Egy nagyobb serpenyőben olajon a hagymát üvegesre dinsztelem, majd ráteszem a zöldségeke és a fűszernövényeket is, fűszerezem, fedő alatt dinsztelem. Később hozzáadom a zöldeket és az olívabogyót is, ráöntöm a bort.

3. lépés

Amíg a ratatouille fő, grillserpenyőben megsütöm a félbevágott kolbászokat, melyeket megszurkáltam.

Tálaláskor szedek a tányérra a ratatouille-t, rá két darab kolbászt.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 512 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Shakshouka recept

  • Lecsó sajtos virslivel és krumplival

  • Lecsós bab sajttal

  • Piperade, azaz francia lecsó tojással

  • Vörösboros rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    624 kcal
  • Zsir

    39g
  • Szénhidrát

    40g
  • Fehérje

    26.5g