Epres panna cotta
2014-07-10- Típus: Panna cotta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 50 perc
A következő olasz desszert recept azért kiváló, mert nagyon gyorsan tudjuk eltüntetni a felesleges epret, illetve annyira könnyű, hogy jól esik ebben a nagy melegben kényeztetni magunkat.
Ezeket szerezd be:
- Panna cotta:
- 3 lap zselatin
- 450 ml tejszín
- 200 ml tej
- 100g porcukor
- 1 vaníliarúd
- Gyömülcsszósz:
- 400g eper
- 1,5 teáskanál kukoricaliszt
- 50g porcukor
1. Lépés
Tegyük a zselatin lapokat egy kis tál hideg vízbe, és hagyjuk hogy megpuhuljon. Ez kb. 5 perces folyamat. Közben öntsük a tejszínt, a tejet és a cukrot egy lábasba. Adjuk hozzá a vanília kikapart magjait, majd egy habverővel keverjük simára.
2. Lépés
Melegítsük fokozatosan nem nagy hőfokon, tehát ne forrjon és bugyogjon. Vegyük ki a zselatint a vízből, nyomjuk ki a felesleges folyadékot, majd tegyük a lábasba. Keverjük, amíg feloldódik.
3. Lépés
Hagyjuk állni 20-30 percig, majd szűrjük le, hogy eltávolítsuk a magokat. Osszuk 6 pohárba, majd tegyük hűtőbe legalább 3 órára.
4. Lépés
Addig a megmosott, kicsumázott epreket a kukoricaliszttel és a cukorral egy lábasba tesszük, majd közepes hőfokon 4-5 percig főzzük. Akkor jó, ha a gyümölcs már finom szirupos levet eresztett. Tegyük félre kihűlni. Ha teljesen kihűlt kanalazzuk a hűtött panna cottára.
Értékelések
(4.3 / 5)
4 személy értékelt
6 009 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
477 kcal -
Zsír
37g -
Szénhidrát
32g -
Fehérje
3g -
Só
0.1g -
Cukor
31g