Epres panna cotta

2014-07-10
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A következő olasz desszert recept azért kiváló, mert nagyon gyorsan tudjuk eltüntetni a felesleges epret, illetve annyira könnyű, hogy jól esik ebben a nagy melegben kényeztetni magunkat.

Ezeket szerezd be:

  • Panna cotta:
  • 3 lap zselatin
  • 450 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 100g porcukor
  • 1 vaníliarúd
  • Gyömülcsszósz:
  • 400g eper
  • 1,5 teáskanál kukoricaliszt
  • 50g porcukor

1. Lépés

Tegyük a zselatin lapokat egy kis tál hideg vízbe, és hagyjuk hogy megpuhuljon. Ez kb. 5 perces folyamat. Közben öntsük a tejszínt, a tejet és a cukrot egy lábasba. Adjuk hozzá a vanília kikapart magjait, majd egy habverővel keverjük simára.

2. Lépés

Melegítsük fokozatosan nem nagy hőfokon, tehát ne forrjon és bugyogjon. Vegyük ki a zselatint a vízből, nyomjuk ki a felesleges folyadékot, majd tegyük a lábasba. Keverjük, amíg feloldódik.

3. Lépés

Hagyjuk állni 20-30 percig, majd szűrjük le, hogy eltávolítsuk a magokat. Osszuk 6 pohárba, majd tegyük hűtőbe legalább 3 órára.

4. Lépés

Addig a megmosott, kicsumázott epreket a kukoricaliszttel és a cukorral egy lábasba tesszük, majd közepes hőfokon 4-5 percig főzzük. Akkor jó, ha a gyümölcs már finom szirupos levet eresztett. Tegyük félre kihűlni. Ha teljesen kihűlt kanalazzuk a hűtött panna cottára.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 471 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Panna cotta erdei gyümölcsös dressinggel

  • Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal

  • Narancsos-mákos panna cotta

  • Citromos panna cotta

  • Kávés panna cotta recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    477 kcal
  • Zsír

    37g
  • Szénhidrát

    32g
  • Fehérje

    3g
  • 0.1g
  • Cukor

    31g